Ali Cabbar'ın Teselli İlacı "Operation Room"da - Son Dakika
Güncel

Ali Cabbar'ın Teselli İlacı "Operation Room"da

Ali Cabbar'ın "Teselli İlacı / Placebo Effect" adlı kişisel sergisi, 02 Nisan–10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Amerikan Hastanesi "Operation Room" Sanat Galerisi'nde gösteriliyor.

01.04.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçının sokak sanatı ve pop çağrışımlı işlere ağırlık verdiği sergide, kâğıt üzerine tükenmez kalemle yapılmış desenler, stensil ve vinil yapıştırmaların yanı sıra bir yerleştirme ve üç boyutlu "sürpriz" bir çalışma da bulunuyor. Sergi Pazar günü hariç her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi "Operation Room" Tel: 444 3 777 Ali Cabbar'ın "Teselli İlacı/ Placebo Effect"

Galerinin taşıdığı isimden ve bir sağlık kurumu içinde yer almasından hareketle Ali Cabbar, politikadan güncel sanata, futboldan içkiye Türkiye gündemini meşgul eden konuları ameliyat masasına yatırıyor ve duruma uygun bir teselli ilacının sorunlara çözüm olabileceği fikrini tartışmaya sunuyor. Tıbbi bir kavram olan plasebo, gündelik yaşamda bazen
"ağız yoluyla alınan" bir içki veya çay-kahve, bazen "duygularla iletilen" empati veya hoşgörü olarak farklı biçimlerde karşımıza çıkıyor. Plasebonun, etkisine inanıldığı sürece kullanana iyi geldiği saptamasından yola çıkan sanatçı, Türkiye insanının teselli ilaçlarını güncel bir anlayışla ele alarak yeniden yorumluyor ve ikonlaştırıyor.
Brüksel'de yaşayan Ali Cabbar'ın son dönem İstanbul sergileri arasında; İstiklal Caddesi, Yapı Kredi'deki Huzursuz Gölge (2010) ve Kırmızı Koridor (2012) ile Ah Pippa yerleştirmesi (2013) sayılabilir. Galeri tarafından yayınlanan sergi
kataloğu, sanatçının yeni çalışmalarını ve AICA Türkiye Başkanı, eleştirmen Evrim Altuğ'un sergideki işlerin çözümlemesini yaptığı yazısını içeriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ali Cabbar'ın Teselli İlacı 'Operation Room'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement