Ali İhsan Bakır: Hukuk Toplumu İçin Özgürlük ve Adaletin Gerçekleşmesi Zorunludur - Son Dakika
Yerel

Ali İhsan Bakır: Hukuk Toplumu İçin Özgürlük ve Adaletin Gerçekleşmesi Zorunludur

Ali İhsan Bakır: Hukuk Toplumu İçin Özgürlük ve Adaletin Gerçekleşmesi Zorunludur

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Avukatlar, ’Avukatlar Günü’ kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdiler.

05.04.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde Avukatlar, 'Avukatlar Günü' kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Kütahya Barosu Tavşanlı İlçe Temsilcisi Avukat Ahmet Kumuz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve Avukatlar Günü'nü kutladı.

Burada Avukatlar adına bir de konuşma yapan Avukat Ali İhsan Bakır, sözlerine " Hukuk Devleti tesis etmek için canlarını veren şehit olan tüm meslektaşlarımızı, tüm hukukçuları saygı ve rahmetle anıyorum" diyerek başladı.

Bir toplumun hukuk toplumu olabilmesi için özgürlük ve adaletin gerçekleşmesi zorunludur. Hukukun ahlaki idadide adalet ve insan onuruna yaraşır davranış değerleridir, diyen Avukat Ali İhsan Bakır, " Hukuk toplumun ve bireyin korunmasını, hak ve özgürlükleri tehdit eden tehlikelerin önlenmesini, idari organizasyonun pratik amacına uygun işleyebilmesini, suçlarla etkili mücadele edilebilmesini, davaların zaman ve masraf bakımından zarara neden olmayacak şekilde düzenli ve hızlı yürütülmesini amaçlar. Ama bütün bunların amaçlarken, hukukun gözeteceği hedef adalet, özgürlük ve insan iradesidir. Eğer bu amaç hedef gözetilmezse hukuku çıkar ve siyasetin aracı durumuna düşürmüş oluruz. Hukukun siyasileşmesi ve idealleşmesi adaletin yitirilmesi demektir. Hukuk siyasetin ve bürokrasinin bir aracı değildir. Aksine siyaset ve bürokrasi hukuki bir temele dayanmalıdır" dedi.

Tören Bakır'ın konuşmasının ardından son buldu. Çok sayıda Avukatın hazır bulunduğu tören daha sonra Tavşanlı Adalet Sarayı'nda ikramlarla devam etti. (Tİ -EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali İhsan Bakır: Hukuk Toplumu İçin Özgürlük ve Adaletin Gerçekleşmesi Zorunludur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement