Aliağa'da Jeotermal Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Jeotermal Yatırımı

Aliağa\'da Jeotermal Yatırımı

Aliağa'da atıl durumda bulunan jeotermal kuyularda ölçüm çalışması yapan bir şirket elektrik üretimi ve seracılık yatırımı için düğmeye bastı.

28.02.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa'da atıl durumda bulunan jeotermal kuyularda ölçüm çalışması yapan bir şirket elektrik üretimi ve seracılık yatırımı için düğmeye bastı.

Yatırıma hazırlanan jeotermal şirketinin Enerji Proje Sorumlusu Nihat Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada 1997 yılında Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Samurlu mahallesinde tespit edilen jeotermal kaynağın, 18 yıldır kullanılmadığını söyledi.

Şirket olarak 4 jeotermal kuyusu kiraladıklarını, ortalama 90 derecede ve saniyede 120 litre debide sıcak suya ulaştıklarını ifade eden Uçar, bölgede elektrik enerjisi üreteceklerini, seracılık yatırım planladıklarını kaydetti.

Firmanın konseptinde konut ısıtma planının olmadığını ancak toplu konut alanlarının ısıtılması projelerine destek verebileceklerini dile getiren Uçar, kuyulardan çıkan sıcak suyun bin 600 dönümlük araziye verilebileceğini, bu alanda sera yatırımlarının artmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Jeotermal Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement