Aliağa'da Kıyı Temizliği - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Kıyı Temizliği

Aliağa'da bir grup amatör balıkçı, çevre ve deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla limanda temizlik yaptı.

07.09.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa'da, Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) üyeleri, çevre ve deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla limanda temizlik yaptı.

Avcı Ramadan bölgesine gelen balıkçılar, kıyıda etrafa saçılmış çöpleri topladı. 4 dalgıc da denize dalarak limanın dibini temizledi, Yaklaşık 3 saat süren temizleme çalışmaları sırasında dipten naylon poşet, araba lastiği, tuvalet taşı ve çok boş içki şişeleri çıkartıldı.

"Kirlilik ciddi boyutta"

Denizden çıkartılan çöplerle fotoğraf çekip "bu pislik buraya çöp atanların eseri bu görüntü içinize siniyorsa devam edin" diyerek herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet eden ALDER Başkanı Veysel Savran, denizdeki kirliliğin ciddi boyutta olduğunu söyledi. Sembolik bir çalışma yaptıklarını çevremizi ve denizlerimizi korumanın halkı bilinçlendirmekle mümkün olacağını kaydeden Savran, "Bu konuda toplumsal duyarlılık yaratmak çok önemli. Vatandaşlarımızın çevremize, denizimize karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yaptığımız çalışmalar umarım insanlarımıza örnek teşkil eder ve herkesin kendi çöpünü toplaması adına olumlu bir katkı olur. Bu bölgelerde deniz kirliği ciddi boyutlarda olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir temizliği yapmamızın sebebi attıklarının yarattığı kirliliği göstermek ve canlılara, doğaya verdiği zarara dikkati çekmektir. Buraları hep birlikte daha temiz ve yaşanabilir kılabiliriz." diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Kıyı Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement