Aliağa'dan İspanyol yatırımcılara davet - Son Dakika
Güncel

Aliağa'dan İspanyol yatırımcılara davet

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Barbero aracılığıyla İspanyol yatırımcıları Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne davet etti.

26.09.2008 23:06

İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı İsaac Martin Barbero ve beraberindeki heyet Aliağa’ya geldi. Barbero; geçtiğimiz ay İspanya’da düşen uçakta yaşamını yitiren Gemi Söküm Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Mustafa Erdil’in Aliağa Gemi Söküm tesislerindeki işyerini ve derneği ziyaret ederek İspanya Büyükelçisi adına başsağlığı dileklerini iletti.

İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Barbero, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’yı Makamında ziyaret ederek, oda üyesi Mustafa Erdil’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ziyaretinde Mustafa Erdil’in, Aliağa’da çok sevilen bir işadamı olduğunu gördüğünü dile getiren Barbero, “Aliağa’ya üzücü bir vesileyle geldim. Ama bu ziyaretimde Mustafa Erdil’in ne kadar çok sevildiğini de gördüm. Aliağa halkının ve Aliağa iş dünyasının dayanışmasına şahit olmaktan büyük memnuniyet duydum. Gemi Söküm bölgesinde gördüğüm kadarıyla Sayın Erdil’in başlattığı çabaların sürdürüleceği iradesini de gördüm.” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Barbero’ya Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtıcı bir dosya verdi. Heyet Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek bölgeyi gezdi.

İSPANYOL YATIRIMCILARA ALOSBİ’DEN DAVET

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Aliağa’da İspanyol yatırımcıların iş yapabileceği bir çok sektör olduğunu ifade etti. Saka, 10 milyon m2 alan üzerine 400 tesisin kurulmakta olduğu Türkiye’nin en büyük OSB’si niteliğindeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne İspanyol yatırımcıları davet etti.

Saka; “İspanya yaklaşık 7,2 milyar Euro'luk dış ticaret hacmiyle Türkiye'nin en önemli dış ticaret partnerlerinden biridir. İki ülke arasındaki ticaret artmaktadır. Motorin, kara taşıtları ve yedek parçaları, çeşitli makine ve cihazlar, tekstil ve konfeksiyon ürünleri, demir ve çelik ürünleri ve plastik mamuller iki ülke arasındaki ticarete konu olan başlıca ürünlerdir. Bizler şimdi İspanyol sanayicileri ve yatırımcılarımızı Türkiye’nin en büyük ve en modern OSB’si Alosbi’ye bekliyoruz. Kendilerine her türlü kolaylığı göstermeye hazırız”

BARBERO; İSPANYOL SANAYİCİLERİNİN ALİAĞA’DA YATIRIM YAPMASINDAN GURUR DUYARIZ

Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Barbero, Aliağa’ya İspanyol yatırımcıların davet edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “İspanya ve Türkiye Akdeniz’in iki büyük ve güçlü ülkesi. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi limanların yanında, Doğu Akdeniz’de çok stratejik bir bölgede yer alıyor. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, gerçekten çok önemli bir sanayi bölgesi. Bölgede yükselen fabrikaları görmekten büyük memnuniyet duydum. İspanyol sanayicilerinin ALOSBİ’de yatırım yapmasından gurur duyarız. ” dedi.

Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Barbero, Türkiye ile İspanya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün yoğunluk kazandığını ifade ederek, “Türkiye’ye gelen İspanyol yatırımları ve ikili ticaret artıyor. Bunları tamamlayıcı başka işleri de yapabiliriz. İleride yapabileceğimiz bir çok işbirliği alanı var. Bu işbirliğini hayata geçirmek için büyükelçiliğimiz ve fahri konsolosluğumuz gerekli çalışmaları başlatacaktır” Dedi.

Son Dakika Güncel Aliağa'dan İspanyol yatırımcılara davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement