Alkış, Aday Öğretmenlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Alkış, Aday Öğretmenlerle Buluştu

Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Tesisler Müdürü Yıldırım Alkış, Sivas'ta öğretmenlerle buluştu.

30.06.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Tesisler Müdürü Yıldırım Alkış, Sivas'ta öğretmenlerle buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) programı doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci" programı, Sivas'ta Halk eğitim Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen programa Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Nuh Baltalı ve öğretmen adayları katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Tesisler Müdürü Alkış, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Alkış, "Sizler, dünyayı değiştirecek, yaşlıların ve yanlışların tahribatına izin vermeyecek kahramanlarsınız. İnsanın insanca yaşaması, hem kendini hem başkasını yaşadığı ortamı başkalarının ifşa etmesine fırsat vermeyecek yiğitlersiniz. İnsanın, hayvanların, bitkilerin ve hatta diğer varlıkların varlıklarını varoluş gayelerine uygun olarak devam ettirmelerine fırsat verecek, zemin hazırlayacak, mücadele edecek, canlıların mutluluğu için çalışacak kişilersiniz." diye konuştu.

Öğretmenliğin güzel, zevkli, heyecanlı, kıymetli ve güçlü bir sanatın icrası olduğunu belirten Alkış, şunları kaydetti:

"Mutlu olmak için işinizi, görev yerinizi, görev arkadaşlarınızı ve öğrencilerinizi sevin. Mutluluk, yaşadığı hayata razı olmaktır. Pozitif olmalıyız. Tecrübe edilmiş şeyleri tekrar tecrübe etmeye kalkmayın o zaman yol alamazsınız. Vaktiniz ve ömrünüz ziyan olur. Ampulü, tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. Öğretmenliği 4 duvara ve bir zile mahkum etmeyin. Sanal çizgileri aşın. Yasak olmayan her şey serbesttir. Etkin olun, birlikte yaşayın, yaşayarak öğretin. Mutlaka ziyaret edin. Okulun değil mahallenin ve köyün öğretmenisiniz. Köylerde muhtarlarla ve imamlarla varsa diğer memurlarla işbirliği yapın. Öğrencilerinize ve velilerine saygı gösterin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alkış, Aday Öğretmenlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement