Alman Futbolcu Müslüman Oldu, Belek'te Camiye Gitti - Son Dakika
Spor

Alman Futbolcu Müslüman Oldu, Belek'te Camiye Gitti

Alman Futbolcu Müslüman Oldu, Belek\'te Camiye Gitti

Belek'te devre arası kampı yapan FC Nürnberg'in futbolcusu Danny Blum'un islam dinini seçtiği ve Belek'te bulunan Camii'nde ibadet ettiği Alman basınında haber oldu.

26.01.2015 11:33  Güncelleme: 14:19

Almanya Bundesliga takımlarından FC Nürnberg'in futbolcusu Danny Blum'un İslam dinini seçtiği ve Belek'te bulunan Mecekler Camii'nde ibadet ettiği Alman basınında haber oldu. Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild yer verdiği bir haberinde, Belek'te devre arası kampı yapan FC Nürnberg'in formasını giyen 24 yaşındaki oyuncu Danny Blum'un İslam dinini seçtiğini ve bunun içinde Belek'te bulunan Mecekler Camii'nde ibadet ettiğini okurlarına duyurdu.

"İSLAM BANA GÜÇ VERİYOR"

Alman oyuncunun camide ibadet ederken çekilmiş fotoğraflarına yer veren Bild, Müslüman olan Danny Blum'un "İslam bana güç ve kuvvet veriyor, dua ruhumu rahatlatıyor" dediğini aktardı.

5 VAKİT NAMAZ KILIYOR

Mannheim şehri yakınlarında bulunan Frankenthaler kasabasında doğan orta saha oyuncusu Danny Blum Bild'e, İslam dinine geçişini "Önceleri futbol dışından oldukça eğlenceli ve bir o kadar da sorumsuz bir yaşamım vardı. Zaman zaman yaşadığım bu hayatın her şey olamayacağını düşünmeye ve sorgulamaya başladım. Ardından arkadaş çevremle dini konuşmalar yapmaya başladım. Hem kitaplardan hem de internetten din araştırması yaparken İslam dini bana çok enteresan geldi. Araştırdıkça da öğrendiklerim beni bu yola yani İslam'a yaklaştırdı ve böylece Müslüman olmaya karar verdim. Artık hayata hep pozitif bakıyorum" ifadeleriyle anlattı.

5 VAKİT NAMAZ KILIYOR

Alman oyuncunun 5 vakit namaz kıldığını, helal yiyecekleri tercih ettiğini ve alkolden de uzak durduğunu yazan Bild, Danny Blum'un ibadet etmek isterken kimseye rahatsızlık vermemeye de özen gösterdiğini aktardı.

"KÖTÜ SÖZ SÖYLEYEN OLMADI"

Takımda kendisine oldukça tolerans gösterildiğini Bild'e anlatan Danny Blum'un, "İslam barışçıl bir din. İnancım kimseyi yapmak istemediği herhangi bir şey için zorlamıyor. Tercihimden sonra bana bu yönde kötü söz söyleyen olmadı. Olsa bile bu beni yolumdan döndürmez. Herkesin kendine göre inancı var" dediği ayrıca kaydedildi.

AİLESİ ÖNCE ŞAŞIRDI SONRADA SEN BİLİRSİN DEDİ

Danny Blum'un, Hristiyan olan ailesine Müslüman olduğunu ilk açıkladığında ailesinin önce büyük bir şaşkınlık yaşadığını ardından da, böyle inanıyorsan inandığını yaşayabilirsin diyerek karşı çıkmadıklarını anlattığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Alman Futbolcu Müslüman Oldu, Belek'te Camiye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Metin Germany: Inanilir gibi degil. Biz müslüman oldugumuz halde caminin yolunu unuttuk. Hiristiyan gelip müslüman oluyor, bize davetiye gönderiyor. Saygilar. 73 2 Yanıtla
  • islam: o dövmelerle namaz kılınmaz. sevabından çok günahı vardır. Çünkü islam dinimiz haram kılmıştır. 6 37 Yanıtla
  • vatandas: kurtardin. . . . . . . . . . 23 1 Yanıtla
  • din vicdandir,: Umarim pisman olmaz. 1 23 Yanıtla
  • Mirza: Maşallah 20 2 Yanıtla
  • GİRESUN: AVRUPADA İSLAM DİNİNE GEÇİŞTE HIZLI BİR ARTIŞ OLDUGUNDAN, AVRUPA DEVLETLERİ İSTİHBARATLARI İSLAMI DÜNYAYA KÖTÜ GÖSTERMEK İÇİN OYUN OYNAYIP OPERASYON YAPILIYOR. AVRUPADAKİ SON ZAMANLARDAKİ İSLAM KARŞITI PROPAGANDANIN VE PROTESTOLARIN NEDENİ AVRUPA GENÇLERİNİN İSLAMA YÖNELİŞİNDEN KAYNAKLANIYOR. HABERDE OKUDUKLARIMIZ BİZİM DUYDUKLARIMIZ, BİRDE BİZİM DUYMADIGIMIZ İSLAMA GEÇİŞLER VAR. BİZ BİLMİYORUZ AMA İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BİLİYOR. 7 3 Yanıtla

Advertisement