Alman Terör Uzmanı Todenhöfer: Işid'e Karşı Yapılan Hava Operasyonları Terörü Daha da Arttırıyor - Son Dakika
Güncel

Alman Terör Uzmanı Todenhöfer: Işid'e Karşı Yapılan Hava Operasyonları Terörü Daha da Arttırıyor

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA IŞİD terör örgütünün kamplarına giderek örgüt hakkında "IŞİD Kamplarında - İslam Devleti'nde 10 Gün" adıyla kitap yazan Alman terör uzmanı Jürgen Todenhöfer, IŞİD'e karşı gerçekleştirilen hava operasyonlarının ters etki yaptığını söyledi.

20.11.2015 20:53

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA

IŞİD terör örgütünün kamplarına giderek örgüt hakkında "IŞİD Kamplarında - İslam Devleti'nde 10 Gün" adıyla kitap yazan Alman terör uzmanı Jürgen Todenhöfer, IŞİD'e karşı gerçekleştirilen hava operasyonlarının ters etki yaptığını söyledi. Todenhöfer, "Operasyonlar IŞİD'e katılımı ve desteği artırıyor" dedi.

İSLAM DÜNYASI 13 KASIM BENZERİ OLAYLARI ÇOK KEZ YAŞADI

Fransa ve Mali'deki saldırıları değerlendiren Todenhöfer, batı ülkelerinin tutumunun bugünki terörü yarattığını öne sürdü. Todenhöfer,"Son 16 yıla bakın. Afgan halkı ya da Irak halkı bir kaç haftada bir 13 Kasım'ı yaşadı. Irak'ta Georg W. Bush'un yürüttüğü savaş nedeniyle 1 milyon kişi hayatını kaybetti. Bizler bunu hep unutuyoruz. Biz hep kendi acımızı görüyoruz. Ben de Fransızların acısını paylaşıyorum. Benim ailemin bir parçası da Fransız kökenli ama biz başkalarının acısını unutuyoruz. Burada olan bizim şiddetimizin bize şiddet olarak geri dönmesi. Savaş bumerang gibidir, bize terör olarak geri dönüyor. Biz bunu anlamıyoruz. Bize yönelik yapılan terör saldırıları, bizim şiddetimizin geri yansıması. Biz bununla da bombalayarak mücadele ediyoruz. Hava saldırılarında Rakka'da çocuklar öldü, bebekler öldü. Bu görüntüler Arap dünyasında gösteriliyor. Bu da yeni teröristler üretiyor. O nedenle şu anda yürütülen bombalama stratejisi tamamen yanlış ve etkisiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Terör Uzmanı Todenhöfer: Işid'e Karşı Yapılan Hava Operasyonları Terörü Daha da Arttırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement