Almanya'da Asgari Ücret Uygulaması - Son Dakika
Ekonomi

Almanya'da Asgari Ücret Uygulaması

IFO Kamu Finansmanı ve Siyasal Ekonomi Başkanı Potrafke "Politikacılar, asgari ücret tasarısının ekonomik faaliyetlerini azaltmayacağını düşünüyorsa yanılıyorlar." dedi.

17.10.2014 21:08  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO) Kamu Finansmanı ve Siyasal Ekonomi Başkanı Niklas Potrafke, Almanya'daki politikacıların asgari ücret uygulamasının ekonomik büyümeyi engellemeyeceği yönündeki düşüncelere katılmadıklarını bildirdi.

Merkezi Münih'te bulunan IFO'nun Kamu Finansmanı ve Siyasal Ekonomi Başkanı Potrafke, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'da asgari ücret uygulamasının ülkedeki ekonomik büyümeyi etkileyeceğini kaydetti.

Ocak ayında yürürlüğe girecek asgari ücret uygulamasının şu an ekonomiyi ve büyüme beklentilerini baskı altına aldığına işaret eden Potrafke, "Politikacılar, geçtiğimiz günlerde Alman Parlamentosu tarafından kabul edilen asgari ücret tasarısının ekonomik faaliyetleri ve büyüme beklentilerini azaltmayacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Potrafke, Almanya'da şirketler birim iş gücü maliyetlerinin artacağını tahmin ettiğini ve bu yüzden daha az yatırım yaptıklarını belirterek, bu durumun ekonomik görünümü kararttığını ve uzun vadeli ekonomik büyümeyi ciddi şekilde etkilediğini kaydetti. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Almanya'da Asgari Ücret Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement