Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

NSU üyelerince öldürülenlerin ailelerinin avukatı Daimagüler: "(Zschaepe'nin avukatlarını azletmek istemesi) Susma hakkını kullanınca kendisini uzun bir hapis cezasının beklediğini anladı.

23.07.2014 17:22

Almanya'da terör örgütü NSU üyelerince öldürülenlerin yakınlarının avukatı Mehmet Daimagüler, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe'nin avukatlarını azletme talebine ilişkin, "Susma hakkını kullanınca kendisini uzun bir hapis cezasının  beklediğini anladı. Bence paniğe kapıldı ve avukatlarını azletme girişiminde bulundu" dedi.

AA mu açıklamada bulunan Daimagüler, Zschaepe'nin geçen hafta güvenini kaybettiğini ifade ettiği avukatları Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'u azletmek istediğini hatırlattı.

Beate Zschaepe'nin, susma hakkını kullanma stratejisinin başarısız olduğunu anladığını ifade eden Daimagüler, "Susma hakkını kullanınca kendisini uzun bir hapis cezasının beklediğini anladı. Bence paniğe kapıldı ve avukatlarını azletme girişiminde bulundu" diye konuştu.

Zschaepe'nin zamanında söz konusu avukatları kendisinin seçtiğini hatırlatan Daimagüler, mahkemenin talebi reddetmesinin ardından davanın normal şekilde devam edeceğini söyledi.

Davanın aynı avukatlarla devam etmesinin doğru bir karar olduğunu dile getiren Daimagüler, mahkemenin bugüne kadar çok dikkatli hareket ettiğini, davanın ülke için çok önemli olduğunu bildirdi.

"Zschaepe dava sürecinde konuşmasa bile cezaya çarptırılacak. O kadar çok ipucu ve kanıt var ki bu yeterli olacak" diyen Daimagüler, şöyle devam etti:

"Ben ilerde Zschaepe'nin konuşacağından ümitliyim. Konuşması çok önemli. Çünkü bu davada bazı soruları sadece Zschaepe cevaplayabilir. Arka planda hareket edenler ve kendilerine yardımcı olan kişileri sadece o açıklayabilir. 'Almanya istihbarat teşkilatı Anayasa Koruma Dairesi çalışanları ile işbirliği yapıldı mı?' sorusuna sadece Beate Zschaepe cevap verebilir. Bu yüzden ifade vermesi çok önemli." - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement