Alpaslan Işıklı Parkı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Alpaslan Işıklı Parkı Tamamlandı

Çankaya Belediyesi’nce Öveçler semtinde yapımına başlanan Prof.Dr. Alpaslan Işıklı Parkı tamamlandı.

25.02.2014 12:59

Çankaya Belediyesi'nce Öveçler semtinde yapımına başlanan Prof.Dr. Alpaslan Işıklı Parkı tamamlandı.

Çankaya Belediye Meclisi'nin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin unutulmaz hocalarından Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın anısını adının verildiği parkta yaşatma kararı almasının ardından harekete geçen Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Alpaslan Işıklı Parkı'nın yapımını kısa sürede tamamladı.

Kent mekanlarını insan öncelikli ve kamu yararı gözetilerek yapılandırmaya özen gösterdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ülke tarihine geçen kişi ve olayların hafızalardan silinmemesi, kişi ve olayları anılarda taze tutmak ve geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Tanık, "Berfo Ana gibi, 2 Temmuz gibi Mülkiye'nin unutulmaz isimlerinden Alpaslan Hoca'yı da Çankaya'da yaşatacağız" dedi.

Öveçler semtinde 3 bin 500 m² alan üzerinde yapılan park, 1320 m²'lik yeşil alanı, 176 m'lik koşu yolu ve fitness alanları, futbol sahası ve çocuk oyun alanı ile semt sakinlerinin uğrak noktası olacak. Mülkiye'nin unutulmaz hocasının adının verildiği parkta ayrıca engelli çocuklar ve yaşlılar da düşünülerek engelsiz fitness ve oyun alanları tasarlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alpaslan Işıklı Parkı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement