Altın Alana "Bir Kiraz" Hediye - Son Dakika
Yerel

Altın Alana "Bir Kiraz" Hediye

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir kuyumcu, bölgenin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan kiraza dikkati çekip satışların artmasına katkı sağlamak amacıyla, altın satın alan müşterilerine bu meyveden 1 tane ikram ediyor.

03.07.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCAN ÖZÇETİN - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir kuyumcu, bölgenin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan kiraza dikkati çekip satışların artmasına katkı sağlamak amacıyla, altın satın alan müşterilerine bu meyveden 1 tane ikram ediyor.

İlçede yaklaşık 20 yıldır kuyumculukla uğraşan Necdet İşseven, ilginç bir yöntemle vatandaşları dükkanına çekiyor. Bilezik, kolye, altın gibi ziynet eşyalarını sergilediği vitrinine birkaç kasa kiraz koyan İşseven, altın alan müşterilerine bir kiraz ikramında bulunuyor.

İşseven, böylece kirazın bir tanesinin bile altın kadar değerli olduğu mesajını vermeye çalışıyor.

Necdet İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında işlerinin az da olsa durgunlaştığını söyledi.

Vitrinde kirazları altınların yanına koyup müşterilerin ilgisini çekmek istediğini belirten İşseven, "Bunda da başarılı oldum. Vitrine bakan vatandaşlar kirazı görünce şaşkınlık yaşıyor ve içeriye girip 'altınların arasında kirazların ne işi var, hayrola, nedir?' diye soruyor. Bu amaçla giren müşterilerden de alışveriş yapanlar oldu. Kirazımız altın değerinde. Küçük altın alan her müşterime bir kiraz hediye ediyorum" diye konuştu.

"Lapseki kirazı Japonya'da dahi biliniyor"

Kirazları vitrinde görünce şaşıran Fikret Palabıyık da İşseven'in güzel bir uygulama başlattığını söyledi.

Palabıyık, "Gezerken baktım, kuyumcu vitrininde kiraz. Sahibine sordum, 'Kirazımız altın kadar değerli' dedi. Gerçekten de çok güzel. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım" ifadesini kullandı.

İşseven'in müşterilerinden Mehmet Onur Saltan ise pek çok ülke gezdiğini, Lapseki kirazının Japonya'da dahi bilindiğini dile getirerek, kuyumcuyu tebrik etti.

Aymelek Karameşe ise İşseven'i kutlayıp, "İşin esprisi, küçük altına bir kiraz olması şaşırtıcı. Şaşırmadım diyemem" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altın Alana 'Bir Kiraz' Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement