Altın Alışverişine Taksit Getirilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Altın Alışverişine Taksit Getirilmesi

Altın Alışverişine Taksit Getirilmesi

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanı Altınbaş: "Yılbaşından bu yana yaptığımız girişimler ve çabalarımızın nihayet amacına ulaştığını görüyoruz.

22.10.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanı İmam Altınbaş, altın alışverişine taksit getirilmesine ilişkin, "Yılbaşından bu yana yaptığımız girişimler ve çabalarımızın nihayet amacına ulaştığını görüyoruz. Bu kanunla, bir nebze olsun sektörün sıkıntısının giderildiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Altınbaş yazılı açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kuyum sektöründe kredi kartıyla taksitli satışı yasaklayan yönetmeliğinin 31 Aralık 2013 tarihinde yayınlanmasıyla başlayan sürecin, kuyumculuk ve mücevherat sektöründe yüzde 30'lara varan bir daralmayı da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Kuyumculuk sektörünün en önemli satış kanalının kredi kartı olduğunu belirten Altınbaş, şunları kaydetti:

"Bu oran yüzde 75 civarında ve taksitlidir. Perakende için önemli dönemlerden biri olan Sevgililer Günü, Anneler Günü, evlilik sezonu ciroları yeni karar nedeniyle ciddi oranlarda düştü. Kredi kartı taksit imkanının serbest olduğu diğer sektörlerle rekabetimiz da engellendi. Gerek TOBB nezdinde ve gerekse sektör temsilcileri olarak bu kararın sektörümüz açısından önemli bir daralmaya neden olduğunu her platformda dile getirmiş, kuyumculuğun ihracat yapan ve uluslararası alanda yer alan güçlü bir sektör olduğunu,  sektördeki iş gücünün, bu topraklardan aldığı tasarım ve üretim gücüyle ülkemizde önemli bir rol üstlendiğini söylemiştik. Yılbaşından bu yana yaptığımız girişimler ve çabalarımızın nihayet amacına ulaştığını görüyoruz. Bu kanunla, bir nebze olsun sektörün sıkıntısının giderildiğini düşünüyoruz."

Altınbaş, 5 bin üretici ve 35 bin perakende satış mağazasının faaliyet gösterdiği sektörün, yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağladığına işaret ederek, sektörün istihdamda da Türkiye'nin yüzünü güldürecek bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Sektöre taksit uygulamasının yeniden kazandırılmasıyla ulusal ve uluslararası arenada başarılı bir ivme kazanacağına inandığını aktaran Altınbaş, "Türk kuyumculuk sektörü, ekonomi için en kıymetli sektörlerden biri olma özelliğine sahip ve her zaman olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

BDDK, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünün kaldırıldığını bildirmiş, yeni düzenlemeyle söz konusu harcamalara 4 taksit getirildiğini duyurmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altın Alışverişine Taksit Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement