Altın Ne Yapacağını Şaşırdı - Son Dakika
Ekonomi

Altın Ne Yapacağını Şaşırdı

Altın, bir yılı aşkın sürenin en büyük çaplı bir günlük rallisinin ardından geri çekildi.

02.12.2014 11:52  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, yatırımcıların dikkatlerini petrol fiyatlarındaki sıçrama yerine dolardaki güçlenme beklentisine çevirmeleri ile birlikte, bir yılı aşkın sürenin en büyük çaplı bir günlük rallisinin ardından geri çekildi.

DIŞ PİYASALARDAKİ DURUM

Spot altın yüzde 0.7 düşüşle ons başına 1,203.45 dolara kadar geriledikten sonra Singapur'da öğle saatlerinde 1,205.35 dolara geldi. Metal dün, fiyatların 1,142.88 dolar ile üç haftanın en düşük seviyesine düşmesi sonrası bazı yatırımcıların fiyatların düşeceği beklentisi ile açtıkları pozisyonları kapatması sonucu yükseldi ve 1,221.43 dolara çıkarak 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

LAGARDE'IN GÖRÜŞÜ

Uluslararası Paara Fonu (IMF) İdari Direktörü Christine Lagarde, dün yaptığı konuşmada, Japonya Merkez Bankası enflasyonu yükseltmek için adımlar atarken ve Euro Bölgesi politika yapıcıları büyümeyi destekleme yollarını ararken, Fed'in faizleri incelikle ve makul bir şekilde yükselteceğini söyledi. Lagarde, petroldeki düşüşün küresel ekonomi için "net-net" bir iyi haber olduğunu sözlerine ekledi.

DEĞERLİ MADENLER

Spot gümüş dün beş yılın en düşük seviyesi olan ons başına 14.4235 dolardan yükselerek, günü yüzde 6.5 ile Ocak 2012'den bu yana en hızlı yükselişle kapadıktan sonra yüzde 1 kayıpla 16.3005 dolara geldi. Spot platin dün yüzde 3.2 ile Ağustos 2013'ten bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.9 düşerek 1,228 dolara indi. Palladyum dün düşüşünü ikinci güne taşıdıktan sonra yüzde 0.3 kayıpla ons başına 804.50 dolara indi.

Altın Ne Yapacağını Şaşırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Ne Yapacağını Şaşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Norvec: Basliga bak ya: Altin altina etmis: Sanki Altin ne yaptigini bilen bi Canli.Basligi yazan Altin dan sey yani para kaybetmis herhalde.Olsun yine de guldurdunuz beni.var olun.Sondakikayi seviyorumm.reklaminizi heryerde yapiyorum. 19 5 Yanıtla
  • babaa: Koptummmmm 10 4 Yanıtla
  • seda: Hahaas koptum be cane 8 4 Yanıtla

Advertisement