Amasya'da 12 Eylül Dönemindeki İşkence İddialarının Davası - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 12 Eylül Dönemindeki İşkence İddialarının Davası

Amasya\'da 12 Eylül Dönemindeki İşkence İddialarının Davası

Amasya'da, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 4 kişiye işkence uyguladığı iddia edilen 2 şüphelinin yargılanmasına başlandı.

11.03.2014 21:39  Güncelleme: 15:21

Amasya Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekilerden Metin Irmak, Fazlı Kuru ve Musa Koyuncu katıldı. Suluova Et ve Balık Kurumu kombinesinde, gözaltına alınan 4 kişiye işkence yaptığı ileri sürülen ve tutuksuz yargılanan, o dönem yüzbaşı olan Atasoy Fitoz ile başçavuş olan Burhan Yöntem ise duruşmaya gelmedi.

Sanık avukatlarının, zaman aşımı kararı verilmesi talebi, mahkeme heyetince kabul edilmedi.

Irmak, Kuru ve Koyuncu ise elektrik verilmesi, çarmıha germe, kum torbasıyla dövme gibi yöntemlerle kendilerine işkence edildiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Fitoz ve Yöntem'e yurt dışı yasağı getirerek, duruşmayı erteledi.

Müştekilerin avukatlarından Mehmet Horuş, duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının bir iki kişi ile değil, 12 Eylül mantığı ile hesaplaşmak olduğunu söyledi.

Söz konusu dava ile tarihe bir not düşmek istediklerini anlatan Horuş, "Gelinen noktada 12 Eylül faşizminin ülkede halen devam ettiğini görüyoruz. 12 Eylül darbecilerinden sonra işkence yapanlar, bugün de Berkin Elvan'ın katilleridir. İşte bu işkence mantığının ülkede silinmesi gerekiyor. Geçmişle hesaplaşmazsak bunu yapamayız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da 12 Eylül Dönemindeki İşkence İddialarının Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement