Amasya SGK'da Kamu Kurumlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Amasya SGK'da Kamu Kurumlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

SGK Amasya İl Müdürlüğü'nce, Kaymakamlıklar ve İl Müdürlüklerine yönelik 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında eğitim verildi.

26.06.2015 14:39  Güncelleme: 10:18

SGK Amasya İl Müdürlüğü'nce, Kaymakamlıklar ve İl Müdürlüklerine yönelik "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun Getirmiş Olduğu Yükümlülükler ve Kamuda Uygulamaları" hakkında eğitim verildi.

SGK İl Müdürlüğü Eğitim Salonunda, SGK Eğitim Uzmanı Berna Yazar Arslan tarafından verilen eğitime, Amasya il genelinde ki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun uygulanmasından sorumlu personeller katıldı.

Arslan, 6331 sayılı kanunun iş sağlığı ve güvenliği hakkında çıkarılmış ilk ve tek müstakil kanun olduğunu belirterek, kanunun iş kazası olmadan önce önlem almaya yönelik olduğunu söyledi.

Arslan, işveren ve çalışanların genel yükümlülükleri, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş yeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları, iş kazası ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirimi, sağlık gözetimi gibi konularda bilgiler verdi ve eğitim sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ise bu kanunla kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanların kanun kapsamına alındığını belirterek, Arslan'a ve kamu kurumlarından gelen katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya SGK'da Kamu Kurumlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement