Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yeni Düzenlemeler - Son Dakika
Yerel

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yeni Düzenlemeler

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Faruk Tonga, "Amacımız hasta va hasta yakınları ile personelimizin kendilerini evlerinde gibi temiz ve konforlu hissettirmek" dedi.

03.01.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Faruk Tonga, "Amacımız hasta va hasta yakınları ile personelimizin kendilerini evlerinde gibi temiz ve konforlu hissettirmek" dedi.

Tonga, beraberindeki Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Rüştü Ertosun ve Başhekim Dr. Mustafa Erdoğan ile hastanenin Acil Servis Bölümü başta olmak üzere yeni düzenlenen birimlerde incelemelerde bulundu.

Daha önce hastahane bahçesinde bulunan ve özellikle yoğun bakım ve engelli hastaların ulaşımda zorluklar yaşadığı MR ünitesini hastaların daha kolay ulaşması ve daha hızlı teşhis ve tedavi amacıyla hastanenin içine taşıdıklarını anlatan Tonga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede bir dizi düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Tonga, "Yatan hastalar ve yoğun bakım hastaları başta olmak üzere hastaların daha kolay MR ünitesine ulaşması için yeni düzenlemeler yaptık. Hastalar artık karda, kışta, yağmurda MR için hastane dışına gitmek zorunda kalmayacaklar. Hastane içinde MR'a girebilecek. MR'dan boşalan bina yıkılarak inşaatı yapılan binada ise Çocuk Acil Servisi için ilave bekleme alanı oluşturulacak" dedi.

Acil Servis bölümünde fiziki yapı dışında hastaların konforunu arttıracak yeni düzenlemeler hayata geçirdiklerini anlatan Tonga, şöyle devam etti:

"Acil servisimize çok işlevli yeni sedyeler aldık. Ayrıca yoğun bakım yataklarının hepsi yenilendi. 4 motorlu yoğun bakım yatakları alındı. Acil Servis için engelli hastaların da kullanabileceği çok modern lavabolar oluşturuldu. Hastalarımızın bekleme alanları yenilendi. Hastanemizde hastalarımıza 5 yıldızlı otel konforunu yaşatmak istiyoruz. Amacımız hasta ve hasta yakınları ile personelimizin kendilerini evlerinde gibi temiz ve konforlu hissettirmek."

Son günlerde bazı basın yayın organlarında hastanelerinin temiz olmadığı yönünde yapılan haberlerin asılsız ve mesnetsiz haberler olduğunu ifade eden Tonga, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere hastanemiz tüm Amasya merkez ve ilçeleri ile komşu illerimizin bazı ilçelerine de hizmet veren bölgedeki sevk alan tek devlet hastanesidir. Bölgemizde son bir aydır hava şartlarının kötü olması ve hava sıcaklığının uzun süre sıfırın altında seyretmesi nedeniyle solunum yolları enfeksiyonu geçiren hasta sayısı ortalama değerinin çok üstüne çıkmıştır. Doğal olarak bu durum acil servise başvuran hasta sayısını çok artırmıştır. Bu artışın acil serviste gerek hasta muayenesi gerekse teşhis tedavi aşamasında sıkıntı oluşturmaması için hastanemiz yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır. Hastanemiz Acil Servisi 24 saat temizlik personelleri tarafından uygun koşullarda düzenli olarak temizlenmektedir. Acil servis tuvaletlerimiz bir hafta önce tadilattan geçirilmiş ve gerek personelimizin gerek hastalarımızın en güzel ve en hijyenik şartlarda kullanımına açılmıştır." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yeni Düzenlemeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement