Ambulansla Dönerciye Gidiyorlar Haberine Çifte Kınama - Son Dakika
Yerel

Ambulansla Dönerciye Gidiyorlar Haberine Çifte Kınama

Ambulansla Dönerciye Gidiyorlar Haberine Çifte Kınama

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ile Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATTDER) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Özdemir, İnegöl’de 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık çalışanları ile alakalı internet sitesinde yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, haberi yapan siteyi kınadı.

03.07.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ile Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATTDER) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Özdemir, İnegöl'de 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık çalışanları ile alakalı internet sitesinde yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, haberi yapan siteyi kınadı.

Bir haber sitesinin 'Ambulansla dönerciye gidiyorlar' şeklinde yapılan habere sağlık camiası tepki gösterdi. Yapılan haberin yakışık alır yanının olmadığının altını çizen sağlık çalışanları, bu tür haberlerin sağlık çalışanlarına yönelik darp olayları konusunda infiale yol açacağını ve sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye atan kasıtlı haber olduğunu dile getirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, "112 Acil Servis ambulansındaki sağlık görevlileri, öğle ve akşam yemeklerini devlet hastanemizin yemekhanesinden temin ediyor. Acil Servis ekipleri 24 saat boyunca çalışıyor. Bu süre zarfında, hastanemizin yemek saatlerine uyum sağlamaları zor oluyor. Yemek anında herhangi bir vaka çıktığında acilen gitmek durumunda kalıyor. Sağlık çalışanları da insan. Onların da, hastalara daha iyi müdahale etmeleri için, gıda tüketip, vücut dengelerini sağlamaları gerekiyor. Gıda ihtiyaçlarını karşılamak içinde görevli oldukları 112 noktalarına giderken yol üzerinden bir gıda üretim yerinde kısa süreli ihtiyaçlarını karşılamak veya gıdayı alıp noktalarında tüketmek için duraklamak durumunda kalıyor. Durakladıkları süre zarfında da herhangi bir olay olması halinde yemeklerini yarıda bırakıp yine gidiyorlar. Unutmayın, 112 Acil Servis ekipleri 24 saat boyunca çalışıyor. 24 saat boyunca kimsenin gıda tüketmeden sağlıklı bir şekilde görevini ifa etmesi çok zordur. Bu haberi yapan arkadaşlara sormak istiyorum. Görevli arkadaşlarımızın ne yapmaları gerekiyordu? Ambulansı noktasında bırakıp gidip yemeklerini yerken, bir yakını hastalansa ve 112'yi arasa, 'görevlilerimiz yemekte' gibi bir yanıt alsalar, ne tepki verirlerdi merak ediyorum" dedi.

SAĞLIĞI TEHLİKEYE SOKAN YALAN HABER

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görevini yapmaya çalıştığının altını çizen Hüseyin Aydın, "Yapılan haber kesinlikle ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu sağlık çalışanlarına yönelik yapılan kasıtlı ve yalan haberdir. Bu haberi yapanları kınıyoruz. Yapılan haber, sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye sokacak netiliktedir. Vatandaşlarımızın, sağlık çalışanlarını karalamaya yönelik yapılan bu habere önem vermemelerini rica ediyorum" diye konuştu.

112 EKİBİ BURSA'NIN EN HIZLISI

İnegöl'de faaliyetini sürdüren 112 Acil Servis ambulanslarındaki sağlık görevlilerinin vakaya varış süresinin, Bursa genel ortalamasının altında olduğunu ifade eden Aydın, "Bursa'da vakalara varış süresi 5 dakika ve üzeri. İnegöl'de ise bu oran 5 dakikanın çok çok altında. Dolayısıyla 112 ekiplerimiz görevini fazlasıyla iyi yapıyor. Vakaya varış sürelerini öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, Bursa Sağlık Müdürlüğüne başvurup bilgi edinebilir" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ambulansla Dönerciye Gidiyorlar Haberine Çifte Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement