Amintas Kral Mezarları turistlere tanıtılıyor - - Son Dakika
Güncel

Amintas Kral Mezarları turistlere tanıtılıyor -

Geçmişte Likya uygarlığının hüküm sürdüğü Fethiye'de, milattan önce 5. yüzyıldan kalma Amintas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

16.08.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmişte Likya uygarlığının hüküm sürdüğü Fethiye'de, milattan önce 5. yüzyıldan kalma Amintas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tatil tercihlerini Fethiye'den yana kullanan turistler, katıldıkları turlarla ilçenin tarihi mekanlarını geziyor. Tur kapsamında ilçe merkezindeki Amintas Kral Mezarlarını ziyaret eden turistler, 199 basamaktan oluşan parkuru tırmanarak mezarların bulunduğu alana ulaşıyor.

Burada, Fethiye Körfezi ve Şövalye Adası'nı izleme fırsatı bulan ziyaretçilere, kral mezarlarının tarihi anlatılıyor.

Tura katılanlara bölgeyi tanıtan rehber Serpil İrdem, turlarla gelen yerli ve yabancı misafirlere bölgeyi tanıtarak buraya ilgiyi artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Turun en önemli ayaklarından birinin geçmişi milattan önce 5. yüzyıla dayanan Amintas Kral Mezarı olduğuna değinen İrdem, kral mezarlarının yabancılar kadar yerli turistlerin de ilgisini çektiğini ifade etti.

İrdem, Fethiye'de çok sayıda yerleşik yaşayan İngiliz olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"İngilizler bu bölgeyi çok seviyor. Ziyaret amaçlı gelenler de kral mezarlarından çok etkileniyorlar. Bu bölgeden çıkan eserlerin bir çoğu İngiltere'deki British Museum'da sergilendiği için İngiliz ziyaretçiler bu eserlere çok yabancı değiller. Ayrıca, mezarların bulunduğu noktanın yüksek konumda olması Fethiye'nin şehir merkezini ve Şövalye Adası'nı izlememize olanak tanıyor."

Tur kapsamında Kayaköy, Saklıkent Kanyonu, Tlos Antik Kenti, Likya sınırında bulunan Patara Antik Kenti'ni ziyaret ettiklerini ifade eden İrdem, amaçlarının bölgenin turizm değerlerini ve kültürel mirasını turistlere tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Tatil için Fransa'dan gelen Jamel Moerau ise bölgenin doğal güzelliği ve kültürel mirasına hayran kaldığını anlattı.

Kral mezarlarının üzerine boya ile yazı yazılmasını eleştiren Moerau, "Bu kadar önemli bir eserin üzerine yazı yazılması hoş değil. Burasının iyi korunmadığını düşünüyorum. Ancak, her şeye rağmen çok güzel manzarası olan ve önemli bir uygarlıktan kalan eserleri bünyesinde barındırıyor" diye konuştu.

Amintas Kral Mezarları turistlere tanıtılıyor -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amintas Kral Mezarları turistlere tanıtılıyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement