Anadolu'nun El Hamrası"Nda Rehbersiz Gezinti İmkanı - Son Dakika
Kültür Sanat

Anadolu'nun El Hamrası"Nda Rehbersiz Gezinti İmkanı

UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan QR kod uygulaması sayesinde ziyaretçilere, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla, rehbere ihtiyaç duymadan,

29.06.2014 11:15

SEYİT AHMET EKSİK - SERHAT ÇAĞDAŞ - Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan QR kod uygulaması sayesinde ziyaretçilere, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla, rehbere ihtiyaç duymadan, 4 dilde interaktif ortamda tanıtım imkanı sunuldu.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı daha iyi tanıtabilmek için Quick Response (QR) kodu uygulaması başlattıklarını söyledi.

Bu uygulama sayesinde ziyaretçilerin, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla, internet üzerinden cami hakkında bilgi alabileceğini aktaran Kaya, "Cami içerisinde ve civarında ücretsiz kablosuz internet hizmeti veriyoruz. Misafirlerimiz, Ulu Cami'yi gezme ve istedikleri dilde bilgi alma fırsatı bulacak" dedi.

Kaya, eşsiz eseri ziyaret etmek üzere herkesi Divriği'ye davet etti.

Ziyaretçilere 4 dilde tanıtım imkanı

Yerli ve yabancı turistler, Divriği Kaymakamlığınca hazırlanan broşürlere ve tarihi eserin içerisindeki panolara yerleştirilen kodları algılayan akıllı telefonları veya tablet bilgisayarları aracılığıyla, rehbere ihtiyaç duymadan eşsiz eseri geziyor.

Türkçe, Arapça, İngilizce ve Japonca hazırlanan multimedyalar sayesinde Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası hakkında bilgi alan ziyaretçiler, "görmeden ölmeyin" sloganıyla tanıtılan eseri gezmenin mutluluğunu yaşıyor. Eserin kapıları ile minber ve mihrabın önündeki panolara yerleştirilen kodlar, akıllı telefonu veya tablet bilgisayarı olan ziyaretçilere büyük kolaylık sağlıyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El-Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na "www.divrigi.gov.tr" internet adresinden sanal tur da yapılabiliyor. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Anadolu'nun El Hamrası'Nda Rehbersiz Gezinti İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement