Anadolu Üniversitesi İçin Türkünü Söyle Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Üniversitesi İçin Türkünü Söyle Projesi Hayata Geçirildi

Anadolu Üniversitesi İçin Türkünü Söyle Projesi Hayata Geçirildi

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi, Anadolu Üniversitesi İçin Türkünü Söyle adlı projeyi hayata geçirdi.

17.07.2014 08:32  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından "Anadolu Üniversitesi için Türkünü Söyle" adlı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında TRT Türk Halk Müziği arşivinden seçilmiş "Bu dağlarda bağ olmaz" adlı türkü, aralarında Eskişehir'in halk müziği duayeni Ali Rıza Kalaycı'nın, öğrencilerin, üniversite personelinin ve Eskişehir halkının da aralarında bulunduğu 50 kişilik ekiple bir klip oluşturuldu. Büyük bir ekibin yaklaşık 2 ayda titizlilikle hazırladığı klip, öğrencilerin ve Eskişehirlilerin büyük beğenisini topladı.

Konuyla alakalı bilgi veren Anadolu Üniversitesi Halkbilim Merkezi müzik şefi ve bağlama sanatçısı Ferdi Cansız, Türk Halk Müziğinin, bu topraklar üzerinde söylenen, sözlü tarih olan ve korunması gereken en önemli kültürel öğelerden biri olduğunu düşündüklerini söyledi. Bu nedenle "Anadolu Üniversitesi için Türkünü Söyle" projesinde, Eskişehir'in saklı kalmış türkülerinden TRT Türk Halk Müziği arşivinden seçilmiş "Bu dağlarda bağ olmaz" türküsünü düzenleyerek halkın beğenisine sunduklarını anlatan Cansız, şöyle konuştu:

"Bu proje, bu konuya inanmış 50 kişilik büyük bir ekiple gerçekleştirilmiştir. Projede yer alan kişiler başta Eskişehir'in Halk Müziği duayeni Ali Rıza Kalaycı, Anadolu Üniversitesi öğrencileri, personeli ve Eskişehir halkından oluşmaktadır. "Anadolu Üniversitesi için Türkünü Söyle" projesinin başlangıç noktalarından bir diğeri de Anadolu Üniversitesini halkla buluşturmanın en iyi yollarından birinin halk müziği olduğunun düşünülmesidir. Bu nedenle projede emeği geçen başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'a, Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı'ya, Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezine, klipte yer alan tüm sanatçılara ve görev alan tüm Halkbilim Araştırmaları Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Üniversitesi İçin Türkünü Söyle Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement