Anaokulu Öğretmenlerine Satranç Semineri - Son Dakika
Yerel

Anaokulu Öğretmenlerine Satranç Semineri

Anaokulu Öğretmenlerine Satranç Semineri

Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Tarsus Anıt Lions Kulübü tarafından, ilçede eğitim veren anaokulu öğretmenlerine yönelik temel satranç bilgileri semineri düzenlendi.

20.12.2014 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Tarsus Anıt Lions Kulübü tarafından, ilçede eğitim veren anaokulu öğretmenlerine yönelik temel satranç bilgileri semineri düzenlendi.

Anıt Lions Kulübü Başkan Vekili Gülnur Karmutoğlu, Hasan Ali Yücel Ortaokulu'ndaki seminerde, 8 anaokulundaki 60 öğretmene satranç eğitimi verildiğini belirtti.

Satrancın, çocuk gelişimi ve eğitimi üzerindeki etkilerini aktarmayı amaçladıklarını vurgulayan Karmutoğlu, şunları kaydetti:

"Satranç, çocukların zihin ve hayal kurma gücününün yanı sıra öngörülerini geliştirir. Kapsamlı düşünmeyi öğretir. Buluş yeteneğini geliştirir. Satranç, sabırlı olmayı, ölçülülüğü ve soğukkanlılığı öğretip, özgüven kazandırır. Satranç, bir beyin sporu olduğu kadar bir sanat ve bilimdir. Okul öncesi satranç eğitiminin temel hedefi, satranç kültürünü tanıtmak ve sevdirmektir. Çok fazla tekrar, soru cevap, hikaye ve canlandırma yöntemi ile satranç taşlarının adı, yerleri ve hareket edebilme kuralları verilir."

Satranç İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan da satrançta ana kuralların bir yıl içinde öğrenilebileceğini ifade etti.

Seminerde, Türkiye Satranç Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Harun Küçükkılınç ve öğretmen İlknur Güçlük, öğretmenlere eğitim verdi, 8 okula 80 satranç takımı ve "Satranç Öğretiyorum" kitabı hediye edildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anaokulu Öğretmenlerine Satranç Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement