Anaokulundan Dünya Yetimleri İçin Kampanya - Son Dakika
Güncel

Anaokulundan Dünya Yetimleri İçin Kampanya

Anaokulundan Dünya Yetimleri İçin Kampanya

Kayseri'deki bir anaokulunda başlatılan kampanya ile ile öğretmenler ve öğrenciler kumbaralarda topladıkları paralarla, dünya yetimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

30.10.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki bir anaokulunda başlatılan kampanya ile ile öğretmenler ve öğrenciler kumbaralarda topladıkları paralarla, dünya yetimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Şerife Bacı Anadokulu öğretmenleri ve öğrencileri, İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesi'nin desteklediği 'Her Sınıfın Bir Yetimi Var' projesi başlattı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, projenin manevi anlamda büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bizler, tarihi bir misyonu da taşıyoruz. Osmanlı'dan kalan coğrafyaya baktığımızda, o bölgelerde yaşayanların bizlerden, ülkemizden beklentileri var. Biz istesek de istemesek de onlar bizden yardım bekliyor. Müslüman Türkler olarak bizler de elimizden geleni yapmalıyız. Son zamanlarda Müslümanların olduğu bölgelerde kan ve gözyaşı dinmiyor. Oralardaki çocuklar belki de Müslüman oldukları için yetim kaldılar. Onları sahipsiz bırakmamalıyız. Bu yüzden okulumuzda başlatılan bu kampanyayı çok anlamlı buluyorum. Hazırlayan öğretmenlerimize, katkıda bulunacak öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

DÜNYADA 400 MİLYON YETİM VAR

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesi temsilcisi Hatice Kurt da, okulun hazırladığı 'Her Sınıfın Bir Yetimi Var' projesini duyduklarında çok heyecanlandıklarını ifade ederek, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun araştırmalarına göre, dünyada 200 milyonun üzerinde yetim olduğu bildiriliyor. Ancak dünya nüfusunun ve coğrafyasının büyük çoğunluğunu oluşturan Rusya, Çin, Afganistan ve Hindistan'dan bilgi alınamıyor. Buralar da hesaplandığında dünyada 400 milyon yetim olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Yetimlerin korunup gözetilmesi gerektiğini vurgulayan Kurt, okulda başlatılan kampanya kapsamında toplanacak yardımların, dünya yetimlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını bildirdi.

BU BENİM KİTABIM

Şerife Bacı Anaokulu'nun başlattığı 'Bu Benim Kitabım' ile de anaokulu öğrencileru, okul öncesi eğitimde kitapla tanışıyorlar. Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Fatma Halavuk, proje için hazırlattıkları bez torbaların üzerine çocukların resimlerini koyduklarını ve çantaya her hafta 1 kitap koyduklarını belirterek, "Çocuklarımız, kitaplarını alıp eve gidiyorlar. Evde anne ve babaları ile birlikte kitabı okuyorlar. Daha sonra kitabın arkasındaki kitapla ilgili soruların bulunduğu bölümü dolduruyorlar. Çocuklarımız da sınıflarında kitabı anlatıyorlar. Böylece kitabın anne ve baba tarafından okunduğunu, çocuğun da kitabı anladığını takip edebiliyoruz. Bundan önce çalıştığım okulda bu projeyi uygulamıştık. O projedeki hedefimiz, yüzde 60 başarı idi, ancak biz yüzde 100 başarı elde ettik. Çünkü bütün kitaplarımız okundu. Burada da aynı başarıyı bekliyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, çocuk eğitiminin okul çağından çok önce başladığını, bu nedenle anaokulunun başlattığı projenin çok önemli olduğunu bildirdi. Çandıroğlu, projelerin tanıtımı için hazırlanan programın ardından, okulda yeni düzenlenen zeka oyunları sınıfının açılışını da yaptı.

FOTOLU - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anaokulundan Dünya Yetimleri İçin Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement