Kahramanmaraş'ta Aç Kurtlar 7 Keçiyi Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Aç Kurtlar 7 Keçiyi Telef Etti

Kahramanmaraş\'ta Aç Kurtlar 7 Keçiyi Telef Etti

Kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef olurken kış başlangıcından beri telef olan olan hayvan sayısı 60'ı buldu.

13.04.2014 11:47  Güncelleme: 14:25

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde, kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef oldu. Benzer olayın daha önce de yaşandığını ve kış başından beri 60 hayvanın telef olduğunu söyleyen köyün sakinleri yetkililerin tedbir almasını istedi.

7 KEÇİ TELEF OLDU

Andırın'a bağlı Torlar Köyü'nde hayvanlarını otlatan İbrahim Temiz bir ara sürüden uzaklaşınca dağdan inen aç kurtlar sürüye saldırdı. Kurtların saldırdığı keçilerden 7'si telef oldu. 

"DAL TOPLMAYA GİTMİŞTİM..."

İbrahim Temiz, köyde benzer olayın daha öne de yaşandığını belirterek, "Bir ara sürüden ayrılıp keçilere dal toplamaya gitmiştim. Bu arada kurtlar sürüye saldırdı ve 7 keçiyi telef ettiler" dedi.

"RAKAM 60'I BULDU"

Torlar Köyü Muhtarı Rasim Temiz ise aç kurtların köydeki sürüleri tehdit ettiğini ifade ederek, "Devletimizin buna bir tedbir almasını istiyoruz. Bu kurtlar devlet tarafından doğaya bırakıldığı söyleniyor. Bizler de yasak diye bunları avlamak istemiyoruz. Kış mevsiminden bu yana 60'a yakın hayvanımız telef oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.


 


 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Aç Kurtlar 7 Keçiyi Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ARABACI: YAA NASIL İNSANSINIZ İLK DEFA MI SÜRÜ GÜDÜYORSUNUZ. ÇOBAN KÖPEĞİ DENEN BİR GERÇEK VAR.1- KANGAL 2-MALAKLI -3- KARS ÇOBAN KÖPEĞİ DAHA NE OLSUN. HİÇ BİR HAYVAN ZARAR GÖRMESİN. 4 0 Yanıtla

Advertisement