Android M ile Parmak İzi Okuyuculara Doğal Destek - Son Dakika
Teknoloji

Android M ile Parmak İzi Okuyuculara Doğal Destek

Android M ile Parmak İzi Okuyuculara Doğal Destek

Google, önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinlikte birçok heyecan verici bilgi paylaşacak.

23.05.2015 14:17
Mahmut Saral - -

Google'ın önümüzdeki hafta düzenleyeceği Google I/O etkinliğinde heyecan verici duyurularla karşımıza çıkması bekleniyor. Zaten daha önce yaptığımız haberlerimizde, satın alma tuşu ve fotoğraf servisi gibi servislerin duyurulabileceğinden söz etmiştik. Yeni gelen bilgiler ise, Google'ın Android M ile parmak izi okuyucu sensörü desteği sunacağı yönünde. Bu tabii ki parmak izi okuyucu sensöre sahip olan Android telefonlar için geçerli olacak.


Ve Google, Android M ile doğal olarak parmak izi okuyucu sensörlere yazılımsal destek sunduğu takdirde diğer donanım üreticilerinin de işlerini kolaylaştırmış olacak. Söylentiler, Google'ın aslında Nexus 6'ta parmak izi okuyucu sensör düşündüğünü, ama bundan son anda vazgeçtiği yönündeydi. Bunun devamında da bu yıl duyurulması beklenen yeni Nexus telefonda parmak izi okuyucu sensör olmasına kesin gözüyle bakılıyor.


Son olarak, hatırlarsanız Google, Android Lollipop'un ismini vermeden önce bu sürüme Android L diyordu. Şimdi de söylentiler Android M, yani sıradaki sürüm üzerine. Bakalım 28 Mayıs'ta başlayacak etkinlikte neler ortaya çıkacak.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Android M ile Parmak İzi Okuyuculara Doğal Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement