Andy Warhol Sergisi Bir Hafta Uzatıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Andy Warhol Sergisi Bir Hafta Uzatıldı

Andy Warhol Sergisi Bir Hafta Uzatıldı

Antalya'da açılan ve sanatseverlerden büyük ilgi gören "Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat" sergisinin süresi bir hafta uzatıldı.

24.09.2016 16:01

Antalya'da açılan ve sanatseverlerden büyük ilgi gören " Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat" sergisinin süresi bir hafta uzatıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) yapılan yazılı açıklamada, oda tarafından kente kazandırılan ve Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) halen devam eden "Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat" sergisinin kapanış tarihinin 25 Eylül'den 2 Ekim'e uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, AKS yönetiminin sanatseverlere bir jest yaparak, Andy Warhol'un eserlerini ücretsiz ziyaret etme olanağı sunduğu kaydedildi.

AKS'nin Picasso ve Ara Güler sergisinden sonra 6 ay boyunca çağdaş sanatın en önemli sanatçılarından Andy Warhol'un eserlerini Antalya ile buluşturduğu vurgulanan açıklamada, ATSO Başkan Davut Çetin'in, "Avrupa'nın en önemli özel koleksiyonlarından biri olan Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 'Andy Warhol Herkes İçin Pop Sanat' sergisini 30 Mart - 25 Eylül arasında planlamıştık. Sanatseverlerin ilgisi üzerine, koleksiyon sahiplerinden aldığımız özel izinle sergi süresini bir hafta uzattık. Andy Warhol eserleri 2 Ekim'e kadar AKS'de sergilenmeye devam edilecek. Sanatseverler sergiyi son hafta ücretsiz gezebilecekler." ifadeleri aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, sergide sanatçının Campbell Çorbaları, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler dizilerinin yanı sıra ünlü isimlerin portrelerinin yer aldığı hatırlatıldı.

"Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır" demişti

Açıklamada, Warhol'un özgeçmişiyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"1928 yılında Amerika'da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Andy Warhol, 1949 yılında bir grafiker olarak başladığı kariyerini 20. yüzyıl sanatının en ikonik isimlerinden biri olarak tamamladı. Slovak kökenli bir ailenin oğlu olarak önceleri garipsediği, sonraki yıllarda eleştirdiği ama bir yandan da hayran olduğu Amerikan kültürü ile var oldu ve onu yeniden yarattı. Warhol 1987 yılında 58 yaşında hayatını kaybetti.

Amerikan pop sanatının öncüleri arasında yer aldı. Fikirlerin, insanlar ve olayların metalaştırıldığı maddi bir dünyada Warhol, çoğaltma ve yeniden üretme teknikleri ile her şeyi nesne statüsüne indirgeyerek, içerik ve formu önemsizleştirdi. Popüler, fani, harcanabilen, düşük maliyetli, seri imal edilen, genç, hazır cevap, hileli ve büyüleyici bir sanat üretti. Çok konuşulan ve tartışılan "Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır." sözü ile sanatın filozofu ve popun kralı olarak 20. yüzyıla damgasını vurdu."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Andy Warhol Sergisi Bir Hafta Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement