'Anı Olsun' Diye Affetse de Mahkeme Affetmedi - Son Dakika
Güncel

'Anı Olsun' Diye Affetse de Mahkeme Affetmedi

Kastamonu'da halı saha maçında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla ağır yaralanan kişi 'anı olsun' diye affetse de, mahkeme heyeti sanığı affetmedi.

27.06.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da halı saha maçında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla ağır yaralanan kişi 'anı olsun' diye affetse de, mahkeme heyeti sanığı affetmedi. Sanık, toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Üniversitesi'nde okuyan üniversiteli öğrenciler, bu yılın Ocak ayında halı sahada futbol oynarken, iddianameye göre, Gökhan Y.'nin (19) sert oynadığı ileri sürülerek aralarında tartışma çıktı. Karşılıklı küfürleşmenin ardından tartışmanın büyümesi üzerine Tolgahan Y. (20), eline geçirdiği bıçağı çevresine savurmaya başladı. Bu esnada bıçağın isabet ettiği Uğur Güven ve Burak Akkuş ağır yaralanarak hastanede tedavi altına alındı.

Olay sonrası haklarında haksız tahrik altında kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılan Tolgahan ve Gökhan Y.'nin yargılanması tamamlandı. Bir önceki duruşmada mağdur Burak Akkuş, "Üniversitede son 2 ayım kaldı. Ondan sonra Kastamonu'dan ayrılacağım. Şikayetimden vazgeçiyorum. Bu da bana Kastamonu anısı olsun" diyerek şikayetinden vazgeçti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan Tolgahan Y. ise, çok pişman olduğunu belirterek, "Beraatımı istiyorum. Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme heyeti, her ne kadar mağdurların şikayetinden vazgeçmesine rağmen Tolgahan Y.'yi, Uğur Güven'i ve Burak Akkuş'u tahrik altında kasten adam öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle toplamda 8 yıl 4 ay hapse çarptırdı, suçunun sabit olmaması nedeniyle Gökhan Y.'nin ise beraatına karar verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Anı Olsun' Diye Affetse de Mahkeme Affetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement