Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor

Ankara, Yenimahalle'deki kentsel dönüşüm bölgesindeki gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor.

31.08.2014 17:50  Güncelleme: 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor. Görüntü İstanbul Fikirtepe'nin ortasında tek kalan gecekonduyu anımsatıyor.

"BİRÇOK GECEKONDU YIKILDI"

Urankent Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan, gecekondu sahibi Sait Kaplan, Yenimahalle Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölgedeki birçok gecekondunun yıkıldığını belirtti.

"TEK BAŞINA HALA AYAKTA"

Diğer gecekondu sahiplerinin belediye ile uzlaştığını, ancak kendisinin talepleri karşılanmadığı için evinin yıkılmasına izin vermediğini anlatan Kaplan, bu nedenle çevrede inşaat başlamasına rağmen evinin tek başına hala ayakta durduğunu söyledi.

"FİKİRTEPE'Yİ HATIRLATIYOR"

İnşaat alanının ortasında kalan evinin, İstanbul Fikirtepe'deki gecekonduyu anımsattığını ifade eden Kaplan, belediyeyle ilgili devam eden mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar evinde oturmaya devam edeceğini bildirdi. Kaplan, evlerinin bahçesinin bir bölümünün projeyi yürüten inşaat firmasının iş makineleriyle yıkıldığını, ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

"BİN 98 GECEKONDU YIKILDI"

Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da belediyenin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yürüttüğü proje çerçevesinde, bin 98 gecekondunun yıkılarak yerine bin 502 konutun inşa edildiği bildirildi.

Projenin hızla devam etmesine karşın 19 gecekondu ile anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

"YASAL SÜRECİN SONA ERMESİ BEKLENİYOR"

Sorunun, "evrak eksikliği nedeniyle imar affından yararlanamayan ve hiçbir hakkı bulunmayan vatandaşların evlerinden çıkmak istememesinden ve bazı hak sahiplerinin açtığı davaların devam etmesinden" kaynaklandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak yasal sürecin sona ermesinin beklendiği, belediye lehine karar verilmesi halinde bu gecekonduların da yıkılacağı belirtildi.

Ankara\'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • nane: Yahu adı üstünde gecekondu. Adamın arazisi değil geçmiş kafasına göre ev yapmış. Babasının arazisimi. Neyse bu adamı ben olsam adam içindeyken evi yıkardım. Böyle beleşçi adamlar ne vergi öder nede memlekete hayrı var. Asalak gibi yaşar. Evi yapmaya parası olan adam arazide alır. Devletin veya başkasının arazisine konmaz. Devlet malı hepimizin. bu asalağın değil. Sizin gibilerde kalkmış olayı siyasileştirmiş. . Suç devlette, bırakacak evleriniz başınıza yıkılacak ancak bundan anlarsınız. Devlet kadar taş düşsün başınıza. 17 8 Yanıtla
    fanatik gs: pek bilgili kardeşim nane!!sen hiç tapulu gecekondu duymadın mı . . adamın evi tapulu olmasa 50 kere yıkarlardı. . ne hazine arazisinden basediyorsun 0 0
  • FAKİR HEP FAKİR ..: GARİBANDAN UCUZA ALDIKLARI EVLERİ ARSALARI TRİLYONLARA SATIP FAKİRİ MAĞDUR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMİYORUZ . YETER FAKİRİN SIRTINDAN GEÇİNDİĞİNİZ . SENE 2014 ZENGİN SÜREKLİ ZENGİNLEŞİRKEN FAAKİR YERİNDE SAYIYOR . YOK DÜNYADA EKONOMİ DE SAYILI ÜLKELERDENMİŞİZ DE VIRRIKDA CIRRIKDA BIRAKIN BU İŞLERİİ . . . 14 7 Yanıtla
  • bostan: süper direniş destekliyorum herkes trilyonları götürecek adam sadece hakkını istiyo . 11 7 Yanıtla
  • yuh: belediye olsun toki olsun ucuz alıcaz diye bu işe girenler sonu hüsran onu bilin 7 1 Yanıtla
  • SEDAT: TAMAM KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK GÜZEL BİR PROJE DE KARDEŞİM SEN NEDEN EN FAZLA 4 YADA 5 KATLI APARTMANLAR DİKİP HEM İNSAN CANLARININ OLASI BİR SAVAŞ YADA DEPREMDE DAHA AZ CAN GİTMESİNİ SAĞLAMIYORSUN ARTI İNSAN EN FAZLA 5 KATLI BİNALARDA OLURSA HEM RUHEN HEM SES GÜRÜLTÜSÜ AÇISINDAN ÇOK DAHA RAHAT OLUR HEMDE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR MANZARASI ORTAYA ÇIKAR BENİM GÖRÜŞÜM BU YÖNDE EN FAZLA 5 KAT BİNALAR YEMYEŞİL ALANLAR DAHA KALİTELİ SAĞLAM BİNALAR 6 1 Yanıtla
  • gara yüksel: kesin gayserilidir :) 5 1 Yanıtla
  • asdsdsd: iyi herif kim vurduya gitmiyo 4 1 Yanıtla
  • ODTÜ HAYALETİ: BİR TANEDE ÖVEÇLERDE VAR =) MALEZGİR BULVARIN DA İLERLERKEN HOPP KARSINA BIR DUVAR CIKIYOR. . . . MAL SAHIBI SATMIYOR. . . . KOMIK OLAN DA ŞU . . BU DUVARIN ARKA KISMINDA 1 TANE KAPALI TÜNEL VAR. . . HURDACILARIN EVSİZLERİN MEKANI OLMUŞ GECE GEÇEMEZSİN. . . . BAŞKAN GÖKÇEK SEÇİMLER ÖNCESİ BEYANI AYNEN ŞU ( SEÇİMLERDEN ÖNCE MAL SAHİBİ İLE ANLAŞIP NE OLURSA OLSUN ALACAĞIZ VE AÇARIZ) HER SEY SECIME KADAR . . CUNKU CANKAYA YI ALAMADI BEKLENEN BİR PROJE YARIM KALDI . . BU YOL ODTÜ ÜNİV. İÇİNDEN GEÇEN İLERLEYEN VE SONUNDA DUVARLA HÜSRANA UĞRAYAN PROJE 2 0 Yanıtla

Advertisement