Bakan Güler: İki Roket Mermisi Duvara Saplanmış Durumda - Son Dakika
Güncel

Bakan Güler: İki Roket Mermisi Duvara Saplanmış Durumda

Bakan Güler: İki Roket Mermisi Duvara Saplanmış Durumda

İçişleri Bakanı Muammer Güler, iki ayrı noktaya roketle saldırı yapıldığını ve iki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu söyledi.

20.09.2013 22:49  Güncelleme: 10:18

Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine düzenlenen roketli saldırının ardından olay yerine gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

SALDIRI İKİ AYRI NOKTAYA YAPILDI

Olay yerindeki incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Güler, olayın saat 21.30 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Birinci saldırının Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ek binasında Sosyal Hizmetler Dairesi'nin hizmet verdiği binanın üçüncü katına yapıldığını belirten Güler, ikinci saldırının ise polisevinin ön cephesine göre birinci katı, arka cephesine göre ise zemin katına yapıldığını bildirdi. Güler, iki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu kaydetti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin araçla kaçtıkları bilgisi bulunduğunu belirten Güler, yakalama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

OLAY YERİNDE ÇANTA VE BEZ PARÇASI

Olay yerinde patlamamış bir roketatar mühimmatı ile yasa dışı örgüte ait bez parçasının ve bir çantanın da bulunduğunu kaydeden Güler, bu yasa dışı sol örgütün tespitine çalışıldığını ifade etti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin araçla kaçmış olabilecekleri veya vadiye kaçmış olabilecekleri bilgisine ulaşıldığını kaydeden Güler, "Üzücü bir olay, can kaybı ve yaralının olmayışı teselli edici bir durum. Polisimiz, olay yeri inceleme ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara emniyetinin bütün ekipleri olayla ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor" dedi.

Güler, "Tabi ki üzücü durum. Can kaybı olmaması teselli edicidir. Bütün ekipler gerekli tespitleri yapmaya çalışıyor. Fail ve failler en kısa zamanda yakalanacaktır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Güler: İki Roket Mermisi Duvara Saplanmış Durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement