Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası

Başkentte, 17 Ağustos 2014'de boşandığı eşini pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Santur'un tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılması talep edildi İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği davaya müdahil oldu.

27.01.2015 14:16

Çankaya'daki evinde 17 Ağustos 2014'de boşandığı eşi Hülya Çelik'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sebahattin Santur'un "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış hapsi istendi.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Santur, maktule Hülya Çelik'in yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Yunus Genç, esas hakkındaki mütalaasında sanık Santur'un tasarlayarak öldürme suçundan cezalandırılması için kamu davası açıldığını hatırlattı ve dosya kapsamına göre, "tasarlayarak öldürme" suçunu işlediğini ifade etti.

Genç, Santur'un bu sebeple "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada, İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği de müdahillik talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Oktay Saday, derneklerin suçtan zarar görme ihtimallerine karşı talebi kabul etti.

Mahkeme, sanık Santur'a esas hakkında savunmasını hazırlamak için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, maktul Çelik'in ağabeyi Tevfik Çelik ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Platformun Ankara Sözcüsü Ayşen Ece Kavas, geçen yıl 294 kadının öldürüldüğünü söyledi ve "Başka Hülyalar ölmesin, kadın cinayetleri durdurulsun diye davayı takip ediyoruz" dedi.

Müdahil avukatlarından Bilge Girgin de duruşmanın geldiği aşama hakkında bilgi verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement