Ankara?daki Saldırı İsveç ve Norveç Gazetelerinin Birinci Sayfalarında - Son Dakika
Güncel

Ankara?daki Saldırı İsveç ve Norveç Gazetelerinin Birinci Sayfalarında

Ankara'daki saldırı İsveç ve Norveç gazetelerinin birinci sayfalarında İsveç gazeteleri Ankara'da dün yaşanan katliamı birinci sayfalarında manşetten duyurdular.

11.10.2015 15:11

Ankara'daki saldırı İsveç ve Norveç gazetelerinin birinci sayfalarında

İsveç gazeteleri Ankara'da dün yaşanan katliamı birinci sayfalarında manşetten duyurdular. İsveç'in en büyük sabah gazetesi Dagens Nyheter birinci sayfa manşetinde patlama sonrası bir fotoğrafa yer vererek 'Türkiye'nin Kanlı Kaosu' manşetini kullandı.

Dagens Nyheter gazetesinin Ortadoğu Muhabiri Nathan Shachar imzalı yayınlanan yorum yazıda da 'Kaosun Tayyip Erdoğan'a seçimleri erteleme bahanesi yaratabileceği' ifade edildi.

Akşam gazetelerinden Aftonbladet ise göbekten iki sayfa üzerinden fotoğraflı olarak verdiği haberinde Göteborg'de yaşayan 49 yaşındaki Türk vatandaşı Aziz Erdal'ın 19 yasındaki kuzeninin patlamada iki ayağını da kaybettiğini alt haber olarak duyuruldu.

Aftonbladet muhabiri Wolfhang Hansson da Ankara katliamına ilişkin olarak 'Artan tehlike duygusu genellikle iktidara yarar' yorumunda bulundu.

ANKARA'DAKİ SALDIRILAR NORVEÇ BASININDA

Norveç'in en etkili gazetesi sayılan liberal/muhafazakar Aftenposten ilk sayfasının ana haberini Ankara'daki saldırıya ayırdı. Haberin baslığı: "Terör bombalarının sorumluluğunu herkes birbirinin üzerine atıyor."

Gazeteye Ankara'dan bildiren muhabir Silje Rønning Kampesetær görgü tanıklarının anlattıklarını aktarıyor ve gazeteci Doğan Tılıç'ın, "Patlamalardan önce etrafta hemen hiç polis yoktu, bu gibi durumlarda genellikle bir sürü polis bulunur" dediğine yer veriyor.

Norveç Radyo Televizyon Kurumu'nun (NRK) online baskısında İstanbul muhabiri Kristin Solberg "Türkiye'de trajik zamanlar" baslığı altında şöyle diyor:

"Ankara'daki gösteriye yapılan saldırı sadece ölenlerin aileleri ve arkadaşları için değil, çok kritik bir dönemden gecen Türkiye için de büyük bir trajedi."

Haberde ayrıca Haziran seçiminden bu yana gelişen olayların bir özetine ve Ankara'da ölen ve yaralananların sayısı ve olay yerindeki görgü tanıklarının anlatımlarına da yer veriliyor.

Norveç'te yayımlanan Dagbladet gazetesi haber başlığında, "Ankara'daki barış gösterisine yapılan terör saldırısında 95 kişi hayatını kaybetti" diyor. Haberde ise KESK Başkanı Lami Özgen'in, "Bu, Ankara'nın göbeğinde yapılmış olan bir katliamdır" dediği belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara?daki Saldırı İsveç ve Norveç Gazetelerinin Birinci Sayfalarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement