Ankara Kalkınma Ajansı'ndan, Ankara'nın Sosyal Kalkınmasına Destek - Son Dakika
Güncel

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan, Ankara'nın Sosyal Kalkınmasına Destek

Ankara Kalkınma Ajansı\'ndan, Ankara\'nın Sosyal Kalkınmasına Destek

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Bundan önceki destek programlarında olduğu gibi bu program çerçevesinde de çok önemli projelerin hayat geçmeye başladı” dedi.

13.08.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Bundan önceki destek programlarında olduğu gibi bu program çerçevesinde de çok önemli projelerin hayat geçmeye başladı" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın açıkladığı üçüncü teklif çağrısı olan 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler hayata geçirilmeye başlandı. Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı (SOSKA) ve İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı (İLTEK) olmak üzere 2 başlıkta açıklanan destek programı için Ajansa, 279 proje başvurusu yapıldı.Yapılan değerlendirme süreci sonunda SOSKA'da 21 proje için proje sahipleri ile sözleşme imzalandı.

Mali Destek Programı hakkında bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, programın Ajansın açıkladığı üçüncü mali destek programı olduğunu söyledi. Bundan önceki destek programlarında olduğu gibi bu program çerçevesinde de çok önemli projelerin hayat geçmeye başladığını belirten Şayık, projelerin kabul edilme sürecinden hayata geçiş sürecine kadar Ajans uzmanlarının sıkı denetimine tabi tutulduğunun da altını çizdi.

ANKARA'DA SOSYAL KALKINMANIN ALTYAPISI GÜÇLENECEK

Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'nın (SOSKA) ana hedefi Ankara'da özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması olarak açıklandı.

Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Programı başlığı altında desteklenen " Polatlı'da Demokratik Katılımı Artırıcı Kent Konseyi Projesi" ile ilçenin sosyal kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje de ayrıca bir konferans salonunun ilçeye kazandırılması öngörülüyor.

Yine aynı program kapsamında Beypazarı ilçesi yeni bir kültür merkezine kavuşacak. Son yıllarda önemli bir turizm merkezi haline gelen Beypazarı, daha önceki mali destek programları aracılığıyla önemli projelerin hayata geçirildiği ilçelerden biri konumunda. Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen "Sosyal Kültür Merkezi Yapımı Projesi" ile de ilçe yeni bir kültür merkezine kavuşacak. Özel sosyal politika gerektiren grupların ihtiyaçlarına göre şekillenecek merkezde, bu gruplardan insanların istihdamına öncelik verilecek.Merkezde sosyal etkinlikler yanı sıra özel sosyal politika gerektiren gruplara yönelik girişimcilik kursları da düzenlenecek.

Bir iyi uygulama örneği olarak tasarlanan ve Uluslararası Omurilik Felçlileri Derneği tarafından yürütülen "Engellenemeyen Adımlar" projesi ile de ortopedik engelli bireylerin toplumla bütünleşmeleri ve üretime katılmaları sağlanacak.Ulusal Engelliler Veri Tabanı kayıtlarına göre Ankara nüfusunun yüzde 8'inin engelli olduğunu ifade eden yetkililer bunun yüzde 8,8'inin ortopedik engelli olduğunu belirtiyorlar. Proje ile ayrıca, ortopedik engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik analiz ve saha çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Hayallerimi Gerçekleştirir misin?" projesi ile de zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördükleri mekanların ihtiyaca göre düzenlenmesi, modernize edilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması amaçlanıyor. Proje Gölbaşı ilçesinde yaşayan ve Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören 17'si kız, 34'ü erkek olmak üzere 51 öğrencinin hayatına dokunacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Kalkınma Ajansı'ndan, Ankara'nın Sosyal Kalkınmasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement