Muhtaç Roman Yeliz'in Yüzü Çayed'in Yardımı ile Güldü - Son Dakika
Güncel

Muhtaç Roman Yeliz'in Yüzü Çayed'in Yardımı ile Güldü

Muhtaç Roman Yeliz\'in Yüzü Çayed\'in Yardımı ile Güldü

Ankara'nın Altındağ İlçesi Kale Mahallesi'nde uyuşturucu bağımlısı eşi ve 2 kız çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 30 yaşındaki Yeliz Karadağ'ın yüzü, Çankaya Belediyesi Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği(ÇAYED) 'Yarım Elma' ekibince verilen yardımlarla güldü.

23.11.2015 12:23  Güncelleme: 12:28

Ankara'nın Altındağ İlçesi Kale Mahallesi'nde uyuşturucu bağımlısı eşi ve 2 kız çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 30 yaşındaki Yeliz Karadağ'ın yüzü, Çankaya Belediyesi Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği(ÇAYED) 'Yarım Elma' ekibince verilen yardımlarla güldü. Çaresiz Yeliz, "Bzler 'Romanız, belirli bir eğitimimiz yok. Bilinen mesleğimiz ise seyyar çeyiz satıcılığı, veya çalgıcılık. Bunun dışında yaptığımız belli iş yok" dedi.

Eşinin madde bağımlısı olduğunu, evine de bir hayrının olmadığını belirten Roman Yeliz Karadağ, "İki odalı bir gecekonduda 250 lira kira ile kalıyoruz. İlkokula giden 2 kız çocuğum var. Eskisi gibi artık bohçacılık işi yok, bitmiş durumda. Uzun süredir geçim zorluğu çekiyorduk. Evimizde kullanılacak ne eşya, ne de yiyecek vardı. Çankaya Belediyesi, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), 'Yarım Elma' ekibine durumumuzu bildirdik. Kısa sürede gelen ekip, mobilya, televizyon, yiyecek ve giysi yardımında bulundu. Buzdolabımızı yiyecekle doldurdular. Bu duyarlılıklarından dolayı Çankaya Belediyesi ve 'Yarım Elma' ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Eşinin uzun süredir uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle çalışamadığını, buu illetten de bir türlü kurtulamadığını belirten Yeliz Karadağ, "Ben de seyyar çeyiz satıcılığı yaparak evime ekmek getiriyordum. Artık bu işlere devlet izin vermiyor. Bu sene ilkokul birinci sınıfa başlayan ve 14 yaşında olan iki kızım var. Çocuklarımı okutmak için büyük çaba sarfediyorum. Evimiz 250 TL kira. Kaç aydır ev kiramızı bile ödeyemiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları Çankaya Belediyesi 'Yarım Elma' ekibine bildirdik. Sağ olsunlar kısa süre sonra evimin içini mobilya ile doldurdular. Çocuk odası takımı getirdiler. Çocuklarım yer yataklarından kurtuldular. Getirdikleri yiyeceklerle buzdolabımızı doldurdular. Çocuklarım televizyon olmadığı için komşulara gidiyorlardı. Televizyona sahip olmamıza en çok çocuklarım sevindi. Bu yardımlarından dolayı Çankaya Belediyesi 'Yarım Elma' ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÇAYED Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Canikli ise yardım talebinde bulunan tüm vatandaşlara imkanlar doğrultusunda ve hiçbir ayrım gözetmeksizin yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Canikli, "Muhtan insanlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda mobilya ve gıda yardımlarında bulunuyoruz. Altındağ İlçesinden Yeliz Karadağ kardeşimiz de bize durumunu ve yaşadığı sıkıntıları anlatınca, ihtiyacı olan eşyaları, ekibimizle ulaşarak gereken yardımları yaptık" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhtaç Roman Yeliz'in Yüzü Çayed'in Yardımı ile Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement