Ankaralı Kadın Sanatçılar Paris'te - Son Dakika
Güncel

Ankaralı Kadın Sanatçılar Paris'te

Ankaralı Kadın Sanatçılar Paris\'te

Paris Anadolu Kültür Merkezi, Ankara Kadın ressamlar, sanatçılar derneğinin öTersYüzö isimli resim sergisine ev sahipliği yaptı.

09.11.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris Anadolu Kültür Merkezi, Ankara Kadın ressamlar, sanatçılar derneğinin öTersYüzö isimli resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Ankaralı Sanatçı kadınlar derneği üyesi On sekiz kadın ressamın resimlerinden oluşan karma sergi Fransız sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Paris Anadolu Kültür Merkezi, Hikmet Çetinkaya atölyesi ressamları ile başlayan, Ankaralı doktorlar resim sergisi ile devam eden projeleriyle Ankaralı ressamları desteklemeye devam ediyor. Paris Anadolu Kültür Merkezi, Sanatçı Kadınlar Derneğinin sergisi ile bir kez daha kapılarını Ankaralılara açtı.

Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr.Demir Fitrat Onger Bu sergilerle Türk resmini Fransızlara, Fransız sanatseverlerine tanıtmak için uğraşıyoruz. Çünkü malasef tüm konularda olduğu gibi bu konuda da iletişim yokluğu var. Dışarıya açılma arzumuz da pek yok. Kendi içimizde küçük olsun bizim olsun esprisi var. Halbuki dışarıya açılmak, dışarıda görgüyü artırmak ve Türkiye'de yaratılan eserleri dışarıda tanıtmak çok mühim. Bu sergi çağdaş resim akımını belirten bir sergi Tüm değerli sanatçılarımız iştirak etti dedi.

Ressam İsmail Yıldırım serginin açılmasında önemli rol oynadı. Tabloları sergilenen Asuman İnceayan, Arzu Kızıltuğ, Aydan Özbalkan, Ayşe Kürklü, Ayşe Öztürk, Canan Töreli, Hale Metin, Leyla Coşkun, Mine Koç, Nejla Tuğcu, Sabriye Biler, Selin Cakova, Sibel Arat, Sinem Öney Arslanhan, Sultan Kellecioğlu, Şebnem Müdderisoğlu, Şükran Ersoy, Yasemin Coşkun açılışta Türk Fransız sanatseverlerle buluştular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankaralı Kadın Sanatçılar Paris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement