Ankesob Başkanı Yiğiner'e Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Ankesob Başkanı Yiğiner'e Suç Duyurusu

Ankesob Başkanı Yiğiner\'e Suç Duyurusu

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

02.05.2014 13:52

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Oda, Yiğiner'i Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığına adaylığı sırasında şahsen karşılaması gereken harcamaları oda bütçesinden karşılamakla suçladı.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanlık seçimi için tekrar aday olan mevcut başkan Mehmet Yiğiner hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Mehmet Yiğiner'in Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığına adaylığı sırasında şahsen karşılaması gereken harcamaları oda bütçesinden yaptığı iddia edildi. Dilekçede, Yiğiner'in seçim döneminde oy kullanacak odalara dağıttığı laptop bilgisayarların parasını oda bütçesinden karşıladığı savunularak, söz konusu laptopların 109 bin 976 TL mal edildiği bilgisine yer verildi. Yasal olmayan bir şekilde odalara yardım yapıldığının iddia edildiği dilekçede, "Yönetim Kurulu tarafından alınan toplam 12 karara dayanılarak 213 bin TL tutarındaki para banka havalesi yöntemiyle diğer odalara aktarıldı" denildi. Dilekçede, Yönetim Kurulu kararıyla yapılan yardımların listesine de yer verildi.

Federasyon seçimleri için Ankara dışından gelen oda başkanlarının ağırlanma ve konaklama masraflarının Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası bütçesinden karşılandığı belirtilen dilekçede, "Yiğiner'in kendi cebinden karşılaması gerekirken oda bütçesinden karşıladığı ağırlama ve konaklama masrafları da toplam 20 bin 381 TL olarak tespit edildi. Yiğiner'in başkanı olduğu Yönetim Kurulu'ndan, TŞOF Genel Kurulu öncesi genel kurulunu yapan Ankara dışındaki odalara çiçek gönderilmesi için karar alındı. Yasal bir dayanağı olmayan karar uyarınca toplam 23 bin 505 TL'lik çiçek parası ödendi" denildi.

-ANKARAGÜCÜ'NE USULSÜZ YARDIM-

Yiğiner'in başkanlığındaki Yönetim Kurulunun, Ankaragücü Spor Kulübü'ne usulsüz şekilde bağış yaptığının da öne sürüldüğü dilekçede, şu iddialara yer verildi:

"Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası'nın yardım yapma koşulları; İmkanları Nispetinde Olması, Faaliyet Alanı ile İlgili Olması ve Yardımın Bir Önceki Yıl Gayrisafi Gelirinin yüzde 10'unu Geçmemesi olarak sıralanıyor. Üç koşulun aynı anda gerçekleşmesi durumunda yardım yapılabilecek olmasına rağmen Yiğiner'in başkanlığındaki Yönetim Kurulu, Ankaragücü'ne 250 bin TL yardım yapılmasını 6 Mayıs 2013 tarihinde karara bağladı. Bu tutar Halkbank Anıt Şubesi'nden Ankaragücü Kulübü hesabına aktarıldı. Odanın 250 bin TL gibi fahiş bir tutarda bağış/yardım yapmasının aklen, hukuken kabul edilebilir bir izahı yoktur. Bu aktarımların etkisiyle oda, rutin harcamalarını yapmak için borç almak zorunda kalmıştır. Bağış ve yardım yapılarak kamu kaynağı usulsüz şekilde harcanmış, oda zarara uğratılmış, Yiğiner'in kulüpteki başkanlık konumu göz önüne alındığında menfaat sağlamak suretiyle zimmet suçu işlenmiştir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankesob Başkanı Yiğiner'e Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement