Anlı: Rojava'nın Başarısı Ortadoğu'nun Başarısı Olacaktır - Son Dakika
Güncel

Anlı: Rojava'nın Başarısı Ortadoğu'nun Başarısı Olacaktır

Anlı: Rojava\'nın Başarısı Ortadoğu\'nun Başarısı Olacaktır

Qamışlo Eşbaşkanı Rewda Muhammed Xer Hesen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

26.11.2014 21:21

Rojava'nın Qamışlo Kantonu Eşbaşkanı Rewda Muhammed Xer Hesen, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Anlı, Qamışlo Kantonu Eşbaşkanı'nı Belediye Meclis Üyesi Kerem Canpolaten, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinçcioğlu ile birlikte karşıladı.

Anlı, önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Rojava'nın başarısı, tüm halkımızın başarması demektir; sadece Kürtlerin değil tüm Ortadoğu'nun kazanması demektir" dedi. Amed halkı olarak dayanışma duygularıyla Rojava halkının yanında olduklarını bildiren Anlı, Rojava direnişini selamladıklarını söyledi.

Qamışlo Kantonu Eşbaşkanı Rewda Muhammed Xer Hesen de Amed'te olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek belediyeler arasında ilişki geliştirmek istediklerini söyledi. Anlı da her zaman Rojava halkıyla dayanışma içinde olacaklarını vurgulayarak, "Biz Qamişlo ve Kobanê belediyeleri ile dayanışma içindeyiz. Çok zor günler geçirdiğinizi biliyoruz, ama aynı zamanda büyük bir deneyim elde etmişsiniz. Büyük gelişmeler var; Başûr'da federasyon, Rojava'da kanton yönetimleri oluşmuş. Statü elde etmiş ve kendini inşa ediyorlar. 15 yıldır belediye yönetimi halkımızın elinde, büyük bir tecrübe ve birikim elde etmişiz, bunu Rojava'daki belediyelerle paylaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı: Rojava'nın Başarısı Ortadoğu'nun Başarısı Olacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement