"Anne misiniz, Yoksa Palyaço mu?" - Son Dakika
Güncel

"Anne misiniz, Yoksa Palyaço mu?"

KO-MEK "Aile Okulu" seminerlerinde bu hafta çocuğun manevi eğitimi konuşuldu.

26.05.2015 12:22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) tarafından Gebze ve Körfez'de bulunan kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlere yönelik düzenlenen "Aile Okulu" projesi seminerine konuşmacı olarak "Başarı ve mutluluk için hayata gülümse" kitabının yazarı Sıtkı Aslanhan katıldı. Aslanhan, "Çocuğun manevi eğitimi'' konulu bir seminer verdi.

KO-MEK'İN KONUĞU SITKI ASLANHAN

"Aile Okulu" dördüncü hafta programı, sabah Gebze Sivil Toplum Merkezi'nde, öğleden sonra ise Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde yapıldı. "Bu millete atılan en büyük kazıklardan biri, 'çocuğunuzla arkadaş olun' cümlesidir" diyerek konuşmasına başlayan Aslanhan, "10 yaşında çocukla nasıl arkadaş olunur, nasıl otorite korunur. Tabi ki çocuğunuzla oyunlar oynayacaksınız. Ama otoritenizi de koruyacaksınız. Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Ama ne oldu. Manyak anne, dırdırcı anne oldu. Bir de tabi diziler var. Babanın köpek olduğu diziyi izleyen bir nesilden babaya saygıyı nasıl bekleriz" dedi.

"TEPEMİZDEN İNDİRMİYORUZ"

Konuşmasına devam eden eğitimci-yazar Aslanhan, "Çocuklarınıza 'hayır' demeyin diyorlar. Oysa hayatta öğrenmeleri gereken pek çok şey var. Çünkü hayat her istediğimizi vermiyor. Anneler bana gelip diyorlar ki; 'Ne yapsam çocuğum mutlu olmuyor.' Siz anne misiniz, yoksa palyaço mu diyorum ben de. Babalarımız bizi kucağına almazdı, biz de tepemizden indirmiyoruz. Bu ikisinin ortası lazım. Abartmayalım. Çocuklarımız bize Allah'ın emaneti. Bırakalım da hayatın gerçeklerini görsünler. Her birimizin çocuğu prens ve prenses bize göre. Ama hayat onlara her zaman prens ve prenses gibi davranmayacak" şeklinde konuştu.

"GÜÇ KULLANIRSANIZ İNADI DEVAM EDER"

Çocukları toplum içinde uyarmanın sakıncalı olduğuna vurgu yapan Aslanhan, "Çocuğu toplum içinde uyarırsanız özgüvenlerini yitirirler. 3 yaşında çocuklarınızın inatçı olması normaldir. Akıllı davranırsanız bu durum 5 yaşında sona erer. Ama çocuğa karşı güç gösterisinde bulunursanız, çocuk inadına devam eder" dedi. Sıtkı Aslanhan seminer sonrası kursiyerlerin sorularını cevapladı.

SITKI ASLANHAN KİMDİR?

1976 yılında Malatya'da doğdu. Aile hayatı, toplum kültürü, örf adet ve geleneklerimize sahip çıkarak bugün gelinen noktada yapılan yanlışları istatistiklerle ortaya koydu. Birçok televizyon kanalında söyleşiler gerçekleştirdi. Yok olmaya başlamış kültürümüzün önüne geçerek 78 ilde, Avrupa'da seminerler verdi. AKRA FM'de "Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik" programını yapıyor. "Başarı ve Mutluluk için Hayata Gülümse" kitabının yanı sıra birlikte 4 kitabı daha bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Anne misiniz, Yoksa Palyaço mu?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement