Antakya Belediyesi Kültür Sanat Ve Sportif Faaliyetlerde Öncü - Son Dakika
Güncel

Antakya Belediyesi Kültür Sanat Ve Sportif Faaliyetlerde Öncü

Antakya Belediyesi Kültür, Sanat ve Sportif faaliyetlerde verdiği hizmetlerle ilçe belediyeleri arasında örnek olmaya devam ediyor.

19.02.2015 15:03

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi dört koldan yürüttüğü hizmetlerle, şehir insanına katma değer sağlıyor.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü faaliyetlerinin şehre katma değer sağladığını ifade ettiği konuşmada,"Antakya Belediyesi olarak şehrimizin sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerine ve gençlerimizin bu konulardaki gelişimine destek oluyor, sosyalleşmelerine destek oluyoruz. Eğitim ve öğretime verdiğimiz önemle de çeşitli kurslar düzenleyerek, öğrencilerimizi sınavlara hazırlama noktasında destekliyoruz." dedi.

TEOG ve YGS Kursları İle Eğitime Destek

Başkan Kimyeci TEOG ve YGS sınavlarına hazırlık kursları ile de eğitime verdikleri desteği ifade ederek şöyle devam etti, "Antakya Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak amacıyla düzenlediğimiz TEOG ve YGS sınavlarına hazırlık kurslarımız, uzman öğretmenler ve yardımcı personelimiz eşliğinde devam ediyor. Antakya Belediyesi merkez hizmet binasında verdiğimiz kurslarımız, yavrularımızın daha rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri açısından Mustafa Kemal Üniversitesi ek hizmet binasına taşındı. Burada 16 uzman öğretmen ve 13 yardımcı personel eşliğinde evlerinden servisler aracılığı ile alınan öğrencilerimiz, yine belediyemiz tarafından tahsis edilen ücretsiz servisler ile evlerine bırakılmaktadır. TEOG kursunda ilk dönem 256 öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun etmenin mutluluğunu yaşadık. İkinci dönemde de 360 öğrencimizi TEOG sınavına hazırlıyoruz. Bu sayıyı 500 öğrenciye çıkartmak için eğitim kapasitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Aynı şekilde tek dönem halinde sürdürdüğümüz YGS kurlarımızda 135 öğrencimiz bulunurken, bu rakamı 180'e çıkartmayı hedefliyoruz."

Yaşlılarımıza Şefkat Eli Uzatıyoruz

Hatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği halinde yürütülen Şefkat Eli projesi ile yaşlı vatandaşlara evlerinde bakım ve temizlik hizmeti verildiğini de hatırlatan Başkan Kimyeci, bu hizmet ile 65 yaşını aşmış yaşlılarımızın kendi kendilerine yapamadıkları her türlü ev işinin aylık periyotlar halinde eğitimli personeller tarafından yapıldığını, bunun yanı sıra ihtiyacı olan yaşlı vatandaşlara bir kuaför ve bir berber eşliğinde kişisel bakım hizmeti sunduklarını ifade etti.

Gençlerimize Müzik, Halk Oyunları, Türk Halk Müziği Kursları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci gençlerin cadde ve sokaklarda başı boş dolaşmalarını önlemek, sosyalleşmelerini ve sanat dallarında eğitim almalarını sağlamak amacıyla çeşitli kursların da uzman eğiticiler eşliğinde verildiğini ifade etti. Başkan Kimyeci konuşmasının devamında şunlara yer verdi;"Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bulunduğu Mahfel Sosyal Tesislerinde her hafta sonu uzman eğiticiler tarafından Müzik kursları verilmekte. Bu sayede gençlerimiz sokaklarda başı boş dolaşmaktansa kendilerine bir teselli bulmanın yanı sıra, sosyalleşiyor ve istedikleri alanda kişisel gelişimlerini sağlıyorlar. Bu kapsamda gitar, bağlama, ney ve keman kurslarımız ile her yaş grubundan vatandaşımıza ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile yürüttüğümüz Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği kurslarımızın da kayıt işlemleri devam ediyor."

Hanımlarımıza ve Gençlerimize Spor Kursları

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptığımız protokol çerçevesinde hanımlarımıza ve gençlerimize yönelik organize ettiğimiz spor kurslarımız yoğun ilgi görmeye devam ediyor." diyen Başkan Kimyeci;"Haftada üç gün sabahları ev hanımlarımıza yönelik hazırlanan ve ilk etapta altı spor salonu ile hizmet veren kurslarımız, yine haftanın üç günü akşamları çocuklarımıza yönelik hazırlanan karate, kick boks, muay thai ve wushu kursları ile de çalışmalarını sürdürüyor. Obezite ile mücadele ve herkes için spor çalışmalarımız kapsamında düzenlenen kurslarımızda şu an itibariyle 575 hanım kardeşimiz hizmet alırken, 150 gencimiz de diğer dallarda amatör sporculuk eğitimi alıyorlar. Antakya Belediyesi olarak şehrimize en güzel hizmeti vermek için gayretli çalışmalarımız devam ediyor."şeklinde konuştu.

Başkan Kimyeci açıklamasının sonunda söz konusu hizmetlerden yararlanmak isteyen tüm vatandaşların Antakya Belediyesi'nin ilgili birimlerine müracaat edebileceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antakya Belediyesi Kültür Sanat Ve Sportif Faaliyetlerde Öncü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement