Antalya Aksu Çayı Islah Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Aksu Çayı Islah Çalışması Devam Ediyor

Antalya Aksu Çayı Islah Çalışması Devam Ediyor

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Antalya Aksu çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

24.02.2017 10:05  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncelemelerin ardından şantiyeye giden Bölge Müdürü Coşkun yetkililerden işin seviyesi hakkında brifing aldı.
Devam eden çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Bölge Müdürü Coşkun;"Bölge Müdür Yardımcım, Şube Müdürlerim ve kontrollük teşkilat ile birlikte Antalya İçin büyük önem arz eden Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulunduk. Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatının % 85,00 'i tamamlanmıştır.

Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi, civar köyleri tarım arazileri (105 750 dekar) ve turizm alanlarının taşkınlardan korunması sağlanacaktır. Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 km'lik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılmaktadır.

Ayrıca; proje kapsamında, 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunmaktadır.Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun ve yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunmaktadır.
Aksu Çayı Taşkın Koruması sağ sahil seddesi'nin km:3+200 ile km:11+650 arasındaki toplam 8 450 m'lik güzergâh EXPO2016 Antalya Fuarı kapsamında kullanmaktadır. Islah çalışmalarında; km:9+000~0+000 arası sağ ve sol sahil kazı, dolgu, sedde ve taş tahkimat çalışmaları devam edilmektedir.

Küçük Aksu Çayında 0+000- 4+000 arasında eksik kalan ve sedde ve taş tahkimat işleri bitirilmek üzeredir. İş genelinde seddelerde % 85, taş tahkimat işlerinde % 74 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.11 adet köprünün 10 adedi tamamlanmıştır.

Aksu Çayı ıslah edilirken aynı zamanda bölgede "Arazi Toplulaştırması" yapılmaktadır.

28 Köyün blok planları hazırlanmış olup, hazırlanan parselasyon planlarının 27 köy (mahalle) de 1. askı işlemleri tamamlanmış olup, bu 27 köyün 19 unda 2. askı parselasyon planlarının askı aşaması bitmiştir. 1 mahallede ise 1. Askı parselasyon planları yapım aşamasındadır. 19 Mahallenin 4 tanesinde Kesin Askı Parselasyon Planları onaylanmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Toplulaştırma çalışmaları kapsamında ana kanal uygulaması yaparken 135 000 dekar alanda toplulaştırma yapılacaktır. Toplulaştırma yapılacak olan alanlarda 500 km uzunlukta ve 6 m genişlikte tarla yolları tesis edilecek ve stabilize kaplanacaktır.
Bu proje tamamlandığında hem bu bölgede çok düzenli parseller oluşacaktır. Toplulaştırma çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın toprağı daha da değerli hale gelecektir. Çok hisseli olup ta hisse hatası olan parseller toplulaştırma ile hisse hataları düzeltilecek, vatandaş açısından çok problemli olan bu durum toplulaştırma sayesinde düzeltilmiş olacaktır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Aksu Çayı Islah Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement