Antalya'da Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması Başlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattığı bildirildi.

26.07.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez ve tüm ilçelerde başta sivrisinek olmak üzere karasinek ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden zararlı haşereler ile mücadele etmek için bin 79 personel, 164 araç ve 1 tekne ile karadan ve denizden ilaçlama çalışması başlatıldı.

Durgun sular ve fosseptiklerin kontrollerini düzenli yapan Büyükşehir ekipleri, akşam saatlerinde ise sokak sokak dolaşarak ilaçlama gerçekleştiriyor. Denizden de sivrisinek ilaçlama çalışmaları yapan belediye ekipleri, sabahın ilk saatlerinde denize açılarak falez kovuklarında sinek üremesine müsait noktaları ilaçlıyor.

Konutların rögar kapaklarının kolaylıkla açılıp kapanabilir şekilde olması, haşerelerin beslenmesine olanak sağlayacak şekilde açıkta yiyecek ve içecek bırakılmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çöpler suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynerlere bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalı, görevlilerin ulaşabileceği şekilde bulundurulmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir. Atık su şebekesine bağlanan binalardaki kullanılmayan fosseptiklere, ilaçlama çalışmalarının başarısını engellediğinden, ağaç dalları ve çöplerin atılmaması gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement