Antalya'da Yağmur Hayatı Felç Etti (4) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Yağmur Hayatı Felç Etti (4)

Antalya\'da Yağmur Hayatı Felç Etti (4)

Antalya'da aşırı yağış nedeniyle Aksu İlçesi'ndeki Macun Deresi'nin taşması sonucu evlerinde mahsur kalan Yılmaz ailesini Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kurtardı.

12.01.2013 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ (4)

MAHSUR KALAN AİLE KURTARILDI

Antalya'da aşırı yağış nedeniyle Aksu İlçesi'ndeki Macun Deresi'nin taşması sonucu evlerinde mahsur kalan Yılmaz ailesini Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kurtardı. Dere kenarındaki evde yağmur sularının neden olduğu sel, balkon demirlerine kadar yükseldi. Ailenin yardım istemesi üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Aksu Belediyesi Fen İşleri ekiplerinden bir grup, evlerinin balkonunda kurtarılmayı bekleyen aileye ulaştı. Aile önce vinçle evden alınmak istendi ama küçük çocuklar Sabahat ve Aziz nedeniyle ailenin botla balkondan alınmasına karar verildi. Kurtarma botu olay yerine getirildi ve Yılmaz ailesi tek tek evinin balkonundan bota alındı. Bu sırada botla birlikte getirilen can kurtarma yelekleri ailenin tamamına yetmedi ve evin annesi Gazal Yıldırım, yeleği olmadan bota binmek zorunda kaldı. Kurtarma çalışmalarını Aksu Kaymakamı Raif Özener de takip etti. Botla evlerinde tahliye edilen ailenin babası Mehmet Yılmaz, işte olduğu sırada eşinin telefonuyla eve geldiğini söyledi. Evden çıkmak istedikleri sırada sel sularının yükseldiğini belirten Mehmet Yılmaz, korktuklarını, çocuklar için endişelendiğini söyledi.

HAVALİMANINDA RADAR ARIZASI

Antalya ve çevresini etkisi altına alan sağanak yağmur ve lodos, Antalya Havalimanı'nın radar sistemini de bozdu. Havalimanından sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, radar arızası yüzünden Antalya'ya gelen 5 uçaktan 3'ünün Dalaman'a, 2'sinin de Ankara'ya yönlendirildiğini söyledi. Yavuz, "Şu an arıza giderildi ancak 2 saatlik rötar yaşandı" dedi.

Dalaman'a yönlendirilen uçaklardan birinin İstanbul'dan Antalya'ya Fenerbahçe futbol takımı kafilesini almaya gelen özel uçak olduğu, arıza sonrası Antalya'ya gelecek olan özel uçağın, sarı lacivertli ekibi Trabzon'a götüreceği kaydedildi.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Antalya'da aşırı yağış nedeniyle Metin Kasapoğlu Caddesi'nde çok sayıda araç, lastiklerin boyunu aşan suyun içinde mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar ve su seviyesinin yükselmesi nedeniyle caddede ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Cengiz Çelik, sabah erken saatten bu yana 70 personelinin kentin çeşitli yerlerinde görev aldığını söyledi. Çelik, "Yaklaşık 10 işyeri ve eve su baskını gerçekleşti. Tümüne müdahale edildi. 30 araç ve vidanjörle ihbarlara müdahale ediyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Yağmur Hayatı Felç Etti (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement