Antalya'da Yaz Spor Okulları Başladı - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Yaz Spor Okulları Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünce düzenlenen yaz spor okularının açılışı yapıldı.

29.06.2015 13:26

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünce düzenlenen yaz spor okularının açılışı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Atatürk Spor Salonu'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, 29 Haziran 1938'de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün kurulduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü isminin 2011'de Spor Genel Müdürlüğü olarak değiştirildiğini hatırlatan Hacıcaferoğlu, "Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana sporun ülke genelinde yaygınlaşmasını amaçlamıştır. Amaç gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici politikalar uygulamaktır" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Antalya Müftülüğü arasında "Yaz Spor Okulları" işbirliği protokolünün imzalandığını anlatan Hacıcaferoğlu, şöyle konuştu:

"Protokol çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığımız salon, saha ve tesislerin kullanımı ve spor malzemesi desteği verecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz halk eğitim merkezleri aracılığıyla çalışanların ücretlerinin ödenmesini sağlayacak. İl Müftülüğümüz Kur'an kursuna gelen çocuklarımızı il spor merkezlerine yönlendirmesini ve il spor merkezindeki öğrencilere değerler eğitimi verilmesi görevini üstlenecek."

Yaz spor okulları ile 19 ilçede 29 branşta çocuk ve gençlere spor bilinci aşılanacağını anlatan Hacıcaferoğlu, gelecekte daha sağlıklı bir nesil yetişmesi amacıyla herkesin başarılı bir yaz spor okulu geçirmesini temenni etti.

Konuşmanın ardından törende jimnastik, tekvando ve dans gösterileri yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Yaz Spor Okulları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement