Antalya De-Myra Fuarı Sektörü Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Antalya De-Myra Fuarı Sektörü Buluşturdu

De-Myra Fuarı sektörü buluşturduANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı, seracılık sektörünü buluşturdu.

17.03.2017 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

De-Myra Fuarı sektörü buluşturdu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı, seracılık sektörünü buluşturdu.

Bu yıl Toprak Ana Fuarcılık tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'nin desteğiyle 4'üncüsü düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı'nın açılışını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Bu yıl 9'u yabancı, 50 firmanın katıldığı fuarda, katılımcı anlamında şimdiye kadarki rekora ulaşıldı. Demre Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'ndeki 5 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda Demreli sera üreticileri sektörle ilgili yenilikleri inceledi, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Traktör firmalarının büyük katılım sağladığı fuarda, fide, tohum, gübre, doğal gübre, sıvı gübre, tarım aletleri, sera ısıtma sistemleri firmaları kendi ürünlerini üreticilere tanıtmak için yarıştı. Traktör firmaları test sürüşü yaptırırken, diğer firmalar ise yeni ürettikleri tohumlardan yetiştirilen yeni tür domates, biber, salatalık çeşitlerini, fide türlerini tanıttı.

Üretici Davut Bozoğlu, "De-Myra Fuarı çiftçiler için çok güzel bir gelişme. Burayı gezdik, gördük. Stantlarda geliştirilmiş olan tarım makineleri, tohumlar, gübreler ve yeni teknikleri inceledik" dedi.

Üretici Mustafa Siviş, "Sebze çeşitlerini inceledim, hepsine baktım. Gayet kaliteli, verimli. 30'a yakın sebze çeşidi var. Tekniğe uygun olarak her şey hazırlanmış" diye konuştu.

Üretici Kadir Alatüfek de fuarı gezip, sebze çeşitlerini incelediğini anlattı.

Toprak Ana Fuarcılık sahibi Hakan Özgenç de "Fuarda 50 firmayla üretici ve tüketicileri bir araya getirdik. Seracılık anlamında son teknolojileri, tohumları, gübreleri tanıtmaya çalıştık. Fuarımız çok iyi gidiyor. Demre bölgesi üreticisi, seracılık anlamında, teknoloji anlamında son derece bilinçli. Burada görmüş olduğunuz ürünlere yoğun ilgi var" dedi.

Antalya De-Myra Fuarı Sektörü Buluşturdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya De-Myra Fuarı Sektörü Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement