Antdob, Mayısta 4 Eser Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Antdob, Mayısta 4 Eser Sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), mayıs ayında 4 eseri sahneleyecek.

26.04.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), mayıs ayında 4 eseri sahneleyecek.

ANTDOB, 3 Mayıs Salı günü Alexander Dumas'nın ölümsüz eseri "Üç Silahşörler"i, Giuseppe Verdi'nin müzikleri ile bale sahnesine taşıyacak.

Müzik düzenlemeleri Bujor Hoinic tarafından yapılan eserin koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı da Hoinic'in yöneteceği yapıtın dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla ün kazanan Alexander Dumas'nın yükselişinde en önemli role sahip olan "Üç Silahşörler" adlı eserin konusu 16'ncı yüzyıl Fransasında geçiyor.

Eser, 7 Mayıs'ta tekrar sahnelenecek.

"Yaşa Sen Anne" operası

Gaetano Donizetti'nin "Viva la Mamma" olarak bilinen 10 Mayıs Salı günü sahnelenecek iki perdelik "Yaşa Sen Anne" oyunu, Melih Öztürk tarafından sahneye konulacak.

Eserde, orkestra şefliğini Tuglio Gagliardo ve Ömer Yöndem üstleniyor. Operanın dekor uyarlaması Ömer Gündüz, kostüm uyarlaması ise Zekiye Şimşek imzasını taşıyor. ANTDOB korosunu Mahir Seyrek'in yönettiği eserde, koreografi Kürşat Kılıç, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Geleneksel "tiyatro içinde tiyatro" türünün ilgi çekici örneklerinden olan ve içeriğiyle komik opera türünün başarılı örnekleri arasında gösterilen eserde "Corilla Santinechi" rolünü Aslı Ayan ve Ceren Aytekin, "Stefano" rolünü Onur Alpaslan ve Ümit Burak Tekinay, "Luigia Boschi" rolünü Meriç Karataş ve Serap Işık, "Agata" rolünü Umut Tarık Akça ve Serhat Konukman, "Dorotea Caccini" rolünü Gülçin Gültekin ve Pınar Tekol, "Guglielmo Antolstoinolonoff" rolünü Devrim Demirel ve Göksay Yaran, "Vincenzo Biscroma" rolünü Şafak Güç ve Mehmet Ali Tutar, "Orazio Prospero" rolünü Baturalp Bilgili ve Yalçın Ünsal, "Impresario" rolünü ise Toygarhan Atuner ve Mehmet Ali Tutar sezon boyunca dönüşümlü olarak canlandıracak.

Oyun, 12 Mayıs Perşembe günü tekrar sahnelenecek.

ANTDOB sanatçıları, 5 Mayıs'ta "Seslerin Büyüsü" ve 14 Mayıs'ta "Piyano Sevdası" konserleri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antdob, Mayısta 4 Eser Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement