AOSB Akademi'de "Takım Kurma ve Koordinasyon Becerisi" eğitimi düzenlendi - Son Dakika
Güncel

AOSB Akademi'de "Takım Kurma ve Koordinasyon Becerisi" eğitimi düzenlendi

AOSB Akademi\'de "Takım Kurma ve Koordinasyon Becerisi" eğitimi düzenlendi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), işletmelerin yönetici ve çalışanlarına yönelik "Takım Kurma ve Koordinasyon Becerisi" eğitimi düzenlendi.

09.09.2016 09:08  Güncelleme: 09:10

Takım çalışması; üretkenliği, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini artırıyor

Eğitimde, takım çalışmasının; üretkenliği, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini büyük oranda artırdığı belirtildi.

AOSB Başkanlığının, sanayi tesislerinin yönetici ve çalışanlarına eğitim desteği sağlamak amacıyla AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi iş birliğinde kurduğu "AOSB Akademi" çerçevesinde düzenlenen seminer, Başkanlık binasındaki Seyhan Salonu'nda gerçekleştirildi.

TAKIM OLMANIN ARTISI ÇOK

Sunumunu uygulamalı olarak yapan Aile ve Evlilik Terapisti Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, "Bir şirket için önemli olan bireylerin değil, o bireylerin oluşturdukları takımların becerisidir" dedi.

Takım olmanın iş yerine birçok artısı olduğuna işaret eden Ejder, şunları söyledi:

"Yapılan araştırmalara göre takım çalışması üretkenliği yüzde 77 artıran bir durum. İnsanlar takım olarak işin kalitesini yüzde 72 artırabiliyor. İş tatmini yüzde 65 oranında artıyor. Müşteri zincirin en son halkası olmasına rağmen, müşteri memnuniyetini yüzde 55 oranında artırıyor ve israfı da yüzde 55 oranında azaltıyor."

Dr. Obengül Ejder, takım olmanın 5 aşamadan oluştuğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Takım kurmanın oluşumunda birinci aşama oluşum süreci; burada ihtiyat, belirsizlik ve çatışmadan kaçma gözlenir. İkinci aşama olan karmaşa aşamasında ise çatışma, güç mücadeleleri, eleştiriler, meydan okumalar, ilk kararları sorgulama gözlenir. Üçüncü aşamada kural koyma, dördüncü aşamada başarma ve son olarak dağılma aşaması yaşanıyor" dedi.

Ejder, sunumun sonunda, katılımcılara renk analizi testi uyguladı. Dağıtılan testlerin sonucuna göre sarı, mavi, yeşil ve kırmızı renklerin olduğu 4 gruba ayrılan katılımcılar, dahil oldukları grupların iyi ve kötü yanlarını değerlendirdiler. Katılımcılar, daha sonra, takım kurma ve koordinasyon becerisini anlatmaya yönelik aktiviteler gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AOSB Akademi'de 'Takım Kurma ve Koordinasyon Becerisi' eğitimi düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement