AP'den Tunus'a "Demokrasi Ortaklığı" Teklifi - Son Dakika
Güncel

AP'den Tunus'a "Demokrasi Ortaklığı" Teklifi

Avrupa Parlamentosu (AP) Tunus'a AP'de "demokrasi ortaklığı" sıfatını kazanması için teklifte bulundu.

30.03.2017 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu (AP) Tunus'a AP'de "demokrasi ortaklığı" sıfatını kazanması için teklifte bulundu..

Başkent Tunus'taki Avrupa Birliği Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan AP Raportörü George Loucaides, Tunuslu parlamenterlere AP'de "demokrasi ortaklığı" teklifini sunduklarını, tercihin onlara kaldığını söyledi.

Loucaides, söz konusu ortaklıkla Tunuslu parlamenterlerin AP'ye bağlı komisyonlarda seslerini duyurma imkanına sahip olacaklarını ve ortaklığın içeriğine ilişkin Tunusluların net bilgilere sahip olduklarını dile getirdi.

Tunus'un AP'de daimi heyetinin temsil edileceğine dikkati çeken Loucaides "Tunus AP'de en az 6 en çok 12 üyeye sahip olacak" dedi.

Tunus'un demokrasi ortaklığı statüsünü elde etmesine ilişkin kararın başvurudan sonra AP tarafından alınacağını belirten Loucaides "Ben AP'nin bir raportörü olarak Tunus'un bu statüye liyakatinden dolayı bunu onaylarım." diye konuştu.

Loucaides, söz konusu Demokrasi Ortaklığı için tek şartın "idamın kaldırılması" olduğunu vurguladı.

George Loucaides, Arap ülkelerinden, Fas, Ürdün ve Filistin'in de geçen dönemde benzeri ortaklık statüsünü aldığını hatırlattı.

AP komisyonlarının yılda 4 kez toplandığını söyleyen Loucaides "Demokrasi Ortaklığı" sıfatının Tunus'a AP üyeleriyle işbirliği konusunda kurumsallık kazandıracağını belirtti.

AP'nin Kıbrıs Rum Kesimi'nden üyesi ve raportörü George Loucaides ülkedeki demokratik geçişe ilişkin rapor çalışması amacıyla yetkililer ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere pazartesi günü Tunus'a gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP'den Tunus'a 'Demokrasi Ortaklığı' Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement