Apartmanda Yangın - Son Dakika
Güncel

Apartmanda Yangın

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, bir apartmanın üçüncü katındaki dairede çıkan yangında, mahsur kalan 10 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

23.09.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, bir apartmanın üçüncü katındaki dairede çıkan yangında, mahsur kalan 10 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Mahallesi Üniversite Caddesi'deki apartmanın üçüncü katında üniversite öğrencisi S.T'nin kaldığı dairede, sabah saatlerinde yangın çıktı.

Buzdolabının bağlı olduğu elektrik prizinden çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle apartman boşluğu dumanla kaplandı. Dördüncü kattaki dairelerde oturan ve yoğun duman yüzünden mahsur kalan vatandaşlar, balkonlara çıkarak yardım istedi.

Çevredeki vatandaşların durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirmesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesine ait 5 itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla mahsur kalan 10 kişi, balkonlardan sepetle aşağı indirildi. 112 Acil Servis ekibi de kurtarılan vatandaşlara ambulansta müdahale ederek oksijen desteği verdi.

Yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Yangının çıktığı daire ise kullanılamaz hale geldi.

Yangın sırasında binadaki dairesinde olduğunu belirten üniversite öğrencisi Merve Yavuzhan, "O sırada evde uyuyordum. Seslere uyandım. Kapıyı açtığımda alt kattan bir kız 'Ne olur yardım edin' diye bağırıyordu. Kapıyı açar açmaz da dumanlar yüzüme çarptı. Hemen ev arkadaşımı uyandırdım ve aşağı inmemiz gerektiğini söyledim. İnerken de binadaki diğer dairelerin kapılarına vurdum. Sonra hemen aşağı indik ama balkonlarda çok insan kaldı." diye konuştu.

Merve Demir de itfaiye ekiplerinin balkonlarda mahsur kalanları kurtardığını ifade ederek, "Eve çok duman geldi. Yangın bittiğinde girip camı açabildik ama hala içeri giremiyoruz. Yangının çıktığı evde kalan kızın kedisi ölmüş. Evi gördüm tamamen yanmış durumda." dedi.

Apartmanda Yangın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Apartmanda Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement