Apple Pay'in Yeni Ayrıntıları Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay'in Yeni Ayrıntıları Belli Oldu

Apple Pay\'in Yeni Ayrıntıları Belli Oldu

iOS 8.1 beta 2'de Apple'ın ödeme sistemiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

08.10.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Apple, iOS 8.1 beta 2'yi yayınladı. İngiliz iOS geliştiricisi Hamza Sood, daha önceki betada yaptığı gibi beta 2'deki bazı ayrıntıları ortaya çıkardı. iOS 8.1 beta 1'de Sood, stok ayarları paylaşmıştı. Yeni iPad'lerin Touch ID'ye sahip olacağını kodla birlikte göstermişti. Bu sefer Passbook kurulum ve kredi kartı bilgilerini girme ekranlarını Twitter'da mesajlarla paylaştı.



Yukarıdaki görselde Apple Pay'in iPhone versiyonundaki kurulum ekranını görebilirsiniz. Bu ekran Passbook'ta kredi kartı eklemek istendiğinde kullanıcının karşısına gelecek. Burada isim, kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu gibi kredi kartı bilgilerini eklemek mümkün olacak. Ayrıca süreci hızlandırmak ve otomatik doldurmak için iPhone kamerası kullanılabilecek.


iPhone'da Touch ID ile birlikte Apple Pay kullanılarak, kredi kartı girmeden veya sevkiyat bilgisi verilmeden mağaza içinden veya uygulama içinden alışveriş yapılabilecek. iPad'in hikayesi biraz daha farklı. Yeni iPad muhtemelen NFC çipine sahip olmayacak. Apple Pay kurulum ekranın iPad'de biraz daha farklı olmasının nedeni de bu.



Burada gördüğünüz gibi mağaza içi ödeme hakkında herhangi bir açıklama yok. iPad'lerde Touch ID'le Apple Pay aracılığıyla kredi kartı bilgisi girmeden uygulama içi alışveriş yapmak mümkün olacak. Apple Pay'in aktif olması ekim lansmanı için planlanıyor. iOS 8.1'in kullanıcılar için yayınlanması 3 haftanın birazcık daha üstünde olabilir. Yüksek olasılıkla yeni iPad ya da iPad'ler 16 Ekim'de tanıtılacak. Ama iOS 8.1 güncellemesi daha sonra yayınlanabilir. iPad'lerde iPad mini 3'ün durumu biraz yanar döner. Son yayınlanan raporlar iPad mini 3'ün 2015'e sarktığını iddia ediyordu.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Pay'in Yeni Ayrıntıları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement