Araban Belediyesi ile Tse Arasında Asansör Bakım Protokolü - Son Dakika
Yerel

Araban Belediyesi ile Tse Arasında Asansör Bakım Protokolü

Araban Belediyesi ile Tse Arasında Asansör Bakım Protokolü

Araban Belediyesi sınırları içinde yer alan binalardaki asansörlerinin periyodik muayenelerini Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapacak.

06.03.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Belediyesi sınırları içinde yer alan binalardaki asansörlerinin periyodik muayenelerini Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapacak.

TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in makamında imzalanan protokol sonunda yaptığı açıklamada, 'Araban Belediye Başkanlığı ile yapılan protokol ile TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü ile protokol yapan idare sayısının 9'a çıktığını, imzalanan bu protokol ile Araban ilçe sınırları içinde yer alan binalarda bulunan asansörlerin yıllık periyodik muayeneleri bundan sonra TSE'nin muayene uzmanları tarafından yapılacağını belirtti.

Yıldırım, "5 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Asansör bakım ve işletme yönetmeliği'ne göre kullanımda olan asansörlerin, yıllık periyodik muayenelerinin TS EN ISO/IEC 1720 standardı kapsamında akredite olan A tipi muayene kuruluşu statüsünde bulunan Milli Kuruluşumuz "TSE" tarafından yapılması kararlaştırıldı. Yapılacak muayene sonucunda kullanıma uygun ve güvenli olan asansörlere yeşil etiket, çok tehlikeli olmayan ancak eksiklerin düzeltilmesi gereken asansörlere sarı etiket, kullanıma uygun olmayan ve tehlike arz eden asansörler ise kırmızı etiketle etiketlenecektir" dedi.

Asansör muayenelerinin alanında uzman mühendislerinden oluşan ekipler tarafından yapılmakta olduğunun altını çizen Yıldırım, imza töreni sonunda günün anısına, bugünkü anlamda dünyanın ilk standardını oluşturan Sultan 2. Beyazid Han'ın rölyefini takdim etti.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, asansör muayenelerinin 60 yıllık geçmişiyle milli kuruluş olan TSE'nin yapacağından dolayı memnuniyetini ifade ederek "Vatandaşlarımız artık daha güvenli asansörlere bineceğinden dolayı vicdanen rahat olacağız" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban Belediyesi ile Tse Arasında Asansör Bakım Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement