Araban İlçesinde Kuraklık Antep Fıstığı Ağaçlarını Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Ekonomi

Araban İlçesinde Kuraklık Antep Fıstığı Ağaçlarını Olumsuz Etkiledi

Kuraklık, Araban ilçesinde kuraklık Antep fıstığında yüzde 50 ürün kaybına neden oldu.

22.07.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuraklık, Araban ilçesinde kuraklık Antep fıstığında yüzde 50 ürün kaybına neden oldu.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kış ve ilkbahar döneminde yeterli yağışın alınamaması, haziran ve temmuz aylarının ise çok sıcak geçmesi nedeniyle fıstık ağaçlarının olumsuz etkilendiğini söyledi.

Meyvelerin yüzde 40-50 civarında içinin boş olduğunu, hasadın da normalden bir ay önce yapılacağını belirten Doğan, 2016 yılı Antep fıstığı hasadının buruk geçeceğini belirterek kuraklığın Araban Ovası'ndaki hububat ekili alanlarda da yüzde 80-90 civarında ürün kaybına neden olduğunu hatırlattı'.

Araban ilçesine bağlı Elif kırsal Mahallesinde Antep fıstığı üreten Sait Fıstıkçı, yeterli yağış olmadığı için ağaçların susuz kaldığını, bunun da ürün verimini etkilediğini kaydetti

Ağaçlardaki meyvelerin içlerinin dolmadığını anlatan Fıstıkçı "Bahçelerimizi bu yıl da kuraklık vurdu. Arabanlı üreticiler olarak kuraklık nedeniyle yüzde 50 verim kaybımız var. Şimdiden bazı ağaçlarımızın dallarında kurumalar başladı. Güçsüz kalan ağaçlardaki fıstıkları 1 ay erken toplayacağız. Bu yıl kuraklık yüzünden mağdur olduk yetkililerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Araban İlçesinde Kuraklık Antep Fıstığı Ağaçlarını Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement